De tjänar mest inom idrotten

Två boxare som fick ofattbart mycket pengar. Där har ni de två idrottare som har tjänat mest under de senaste tolv månaderna. Zlatan Ibrahimovic är nummer 13 på listan.
Floyd Mayweather,r boxaren som tjänade 2,47 miljarder kr under de senaste tolv månaderna. Foto: TT

 

Det är Forbes som har upprättat ”The World's Highest-Paid Athletes” över de idrottare som tog hem störst pengar under föregående tolv månader.

De där boxarna har en egen kraftmätning i dubbelt avseende. Var och en fick 36 miljoner kronor i minuten för att puckla på varandra. Tillsammans kom de upp i drygt 3,5 miljard kronor under året. Därmed är de överlägsna på listan över de som har förstärkt hushållskassan bäst.

 Cristiano Ronaldo och Lionel Messi finns där liksom Roger federer och några basketspelare. Tiger Woods är nia, ska noteras.

Och Zlatan Ibrahimovic är 14:e man med 322 miljoner.  

 Här är de 15 främsta:

1. Floyd Mayweather (boxning) 2,47 miljarder kr

2. Manny Pacquiao (boxning) 1,32 miljarder kr

3. Cristiano Ronaldo (fotboll) 655 miljoner kr

4. Lionel Messi (fotboll) 607 miljoner kr

5. Roger Federer (tennis) 551 miljoner kr

6. LeBron James (basket) 533 miljoner kr

7. Kevin Durant (basket) 445 miljoner kr

8. Phil Mickelson (golf) 418 miljoner kr

9. Tiger Woods (golf) 416 miljoner kr

10. Kobe Bryant (basket) 407 miljoner kr

11. Ben Roethlisberger (amerikansk fotboll) 402 miljoner kr

12. Rory McIlroy (golf) 398 miljoner kr

13. Novak Djokovic (tennis) 397 miljoner kr

14. Zlatan Ibrahimovic (fotboll) 322 miljoner kr

15. Lewis Hamilton (formel 1) 322 miljoner kr

Fotnot: Forbes 100-bästalistan hittar du här

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

Obstacle course racing, som är samlingsnamnet för tävlingar som Tough Viking och Spartan, och tro det eller ej, de är på väg in i idrottens finrum. Mycket talar för att OCR gör sin debut i olympiska spelen 2028 i Los Angeles. Vägen dit sker genom en bakdörr, nämligen som en av grenarna i Modern femkamp.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.