De tjänar mest inom idrotten

Två boxare som fick ofattbart mycket pengar. Där har ni de två idrottare som har tjänat mest under de senaste tolv månaderna. Zlatan Ibrahimovic är nummer 13 på listan.
Floyd Mayweather,r boxaren som tjänade 2,47 miljarder kr under de senaste tolv månaderna. Foto: TT
Annons

 

Det är Forbes som har upprättat ”The World's Highest-Paid Athletes” över de idrottare som tog hem störst pengar under föregående tolv månader.

De där boxarna har en egen kraftmätning i dubbelt avseende. Var och en fick 36 miljoner kronor i minuten för att puckla på varandra. Tillsammans kom de upp i drygt 3,5 miljard kronor under året. Därmed är de överlägsna på listan över de som har förstärkt hushållskassan bäst.

 Cristiano Ronaldo och Lionel Messi finns där liksom Roger federer och några basketspelare. Tiger Woods är nia, ska noteras.

Och Zlatan Ibrahimovic är 14:e man med 322 miljoner.  

 Här är de 15 främsta:

1. Floyd Mayweather (boxning) 2,47 miljarder kr

2. Manny Pacquiao (boxning) 1,32 miljarder kr

3. Cristiano Ronaldo (fotboll) 655 miljoner kr

4. Lionel Messi (fotboll) 607 miljoner kr

5. Roger Federer (tennis) 551 miljoner kr

6. LeBron James (basket) 533 miljoner kr

7. Kevin Durant (basket) 445 miljoner kr

8. Phil Mickelson (golf) 418 miljoner kr

9. Tiger Woods (golf) 416 miljoner kr

10. Kobe Bryant (basket) 407 miljoner kr

11. Ben Roethlisberger (amerikansk fotboll) 402 miljoner kr

12. Rory McIlroy (golf) 398 miljoner kr

13. Novak Djokovic (tennis) 397 miljoner kr

14. Zlatan Ibrahimovic (fotboll) 322 miljoner kr

15. Lewis Hamilton (formel 1) 322 miljoner kr

Fotnot: Forbes 100-bästalistan hittar du här

Mycket vill ha mera. Nu avslöjas att världens ledande fotbollsklubbar går samman och bildar en superliga. 

Klubbarna garanteras miljardbelopp. De har säkrat 6 miljarder dollar i lånefinansiering från storbanken JPMorgan, uppger källor för Financial Times.

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Nu lanserar GIH en egen podd. Det första avsnittet bjuder på ett samtal om idrottsskador, idrottspsykologi och ishockey, med forskaren Ulrika Tranaeus och ishockeylegendaren Anders Hedberg 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.