Tillbaka – i landslaget

Robert Karlsson, Sveriges meste Europatourspelare med över 500 starter och elva segrar, börjar tänka på ett liv utan att jaga topplaceringar. Han blir tränare på landslagsnivå.
Robert Karlsson flög direkt från Kalifornien till landslagslägret i San Diego och hoppade in i träningen. Foto: Göran Söderqvist
Annons

 

Det var där allt började en gång. Med Robert i landslagsdress som tonåring.

Tjänat över 200 miljoner

I dag är 46 år och har spelat in 172 miljoner kronor. Bara i prispengar så med alla reklamintäkter är utbytet runt 200 miljoner.

Men han har förstås fått så mycket mer från golfen. Som 11 segrar på 635 tävlingar, för övrigt med en snittscore om 67,77 slag.

Men 18 andraplatser, 15 tredjeplatser, 64 övriga topp-10-placeringar, 86 placeringar inom 11-20 och, det räknas också, 245 övriga placeringar på rätt sida kvalgränsen.

Han har en viss erfarenhet och det är skälet till att han blir mentor och utmanare inom landslagets Performance Team.

Flög direkt från Kalifornien

Robert Karlsson ska främst jobba på damsidan, ett arbete han inledde redan förra året då han deltog vid ett läger med damernas utmanarsatsning OS2020. Nu blir hans arbete formaliserat, tydligt och mer långsiktigt då han ges en roll som

- Att kunna knyta en spelare som Robban till vår verksamhet känns helt rätt. Hans karaktär och tydlighet i kombination med all den erfarenhet han samlat på sig under sina år på touren, vid Ryder Cup och spel i majors är något som spelarna kommer att uppskatta och ha stor nytta av, säger förbundskapten Katarina Vangdal.

Robert Karlsson flög direkt från helgens spel på PGA-touren i Georgia till Kalifornien för att vara med på veckans Camp Sweden på Pauma Valley utanför San Diego. På lägret fanns collegespelare men också proffs som Pernilla Lindberg, Louise Larsson och Madelene Sagström.

Utmanar spelarna

Vid lägret utmanade Robert Karlsson spelarna både vid träning och vid spel på banan. Spelarna fick genom detta en möjlighet att verkligen sättas på prov av en erfaren spelare som fortfarande är aktiv och presterar på högsta nivå.

- Det skulle kännas bortkastat att inte föra den kunskap och erfarenhet jag skaffat mig vidare. Minns hur jag själv fick träffa Anders Forsbrand vid ett landslagsläger när jag växte upp och det betydde en del för mig. Att det också är utvecklande för mig att försöka förmedla det jag kan till andra är en bra bonus, säger Robert Karlsson.

Nästa uppdrag för Robert blir att kommande vecka vara stöd åt Madelene Sagström när hon spelar finalkvalet till LPGA Tour.

RF-ordförande Björn Eriksson får svidande kritik för sitt sätt att leda landets största folkrörelse. I spetsen för attacken står Hockeyförbundets ordförande, Anders Larsson, som tillsammans med tio ytterligare specialförbund lämnat in  en motion till kommande RF-stämma i Uppsala i maj.

I en lång krönika på Hockeyförbundets hemsida svingar Larsson vilt mot RF och dess ordförande.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

SHL-ishockey i maj-juni rycker allt närmare!

  Med över 100-talet bekräftade fall av covid-19 och ett 40-tal framflyttade matcher har SHL-organisationen tvingats till flera åtgärder

Sportchefen Johan Hemlin har meddelat att SM-slutspelet senareläggs minst två veckor.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.