Tillbaka – i landslaget

Robert Karlsson, Sveriges meste Europatourspelare med över 500 starter och elva segrar, börjar tänka på ett liv utan att jaga topplaceringar. Han blir tränare på landslagsnivå.
Robert Karlsson flög direkt från Kalifornien till landslagslägret i San Diego och hoppade in i träningen. Foto: Göran Söderqvist
Annons

 

Det var där allt började en gång. Med Robert i landslagsdress som tonåring.

Tjänat över 200 miljoner

I dag är 46 år och har spelat in 172 miljoner kronor. Bara i prispengar så med alla reklamintäkter är utbytet runt 200 miljoner.

Men han har förstås fått så mycket mer från golfen. Som 11 segrar på 635 tävlingar, för övrigt med en snittscore om 67,77 slag.

Men 18 andraplatser, 15 tredjeplatser, 64 övriga topp-10-placeringar, 86 placeringar inom 11-20 och, det räknas också, 245 övriga placeringar på rätt sida kvalgränsen.

Han har en viss erfarenhet och det är skälet till att han blir mentor och utmanare inom landslagets Performance Team.

Flög direkt från Kalifornien

Robert Karlsson ska främst jobba på damsidan, ett arbete han inledde redan förra året då han deltog vid ett läger med damernas utmanarsatsning OS2020. Nu blir hans arbete formaliserat, tydligt och mer långsiktigt då han ges en roll som

- Att kunna knyta en spelare som Robban till vår verksamhet känns helt rätt. Hans karaktär och tydlighet i kombination med all den erfarenhet han samlat på sig under sina år på touren, vid Ryder Cup och spel i majors är något som spelarna kommer att uppskatta och ha stor nytta av, säger förbundskapten Katarina Vangdal.

Robert Karlsson flög direkt från helgens spel på PGA-touren i Georgia till Kalifornien för att vara med på veckans Camp Sweden på Pauma Valley utanför San Diego. På lägret fanns collegespelare men också proffs som Pernilla Lindberg, Louise Larsson och Madelene Sagström.

Utmanar spelarna

Vid lägret utmanade Robert Karlsson spelarna både vid träning och vid spel på banan. Spelarna fick genom detta en möjlighet att verkligen sättas på prov av en erfaren spelare som fortfarande är aktiv och presterar på högsta nivå.

- Det skulle kännas bortkastat att inte föra den kunskap och erfarenhet jag skaffat mig vidare. Minns hur jag själv fick träffa Anders Forsbrand vid ett landslagsläger när jag växte upp och det betydde en del för mig. Att det också är utvecklande för mig att försöka förmedla det jag kan till andra är en bra bonus, säger Robert Karlsson.

Nästa uppdrag för Robert blir att kommande vecka vara stöd åt Madelene Sagström när hon spelar finalkvalet till LPGA Tour.

IFK Göteborgs 2020 var året med ideliga varningar om ett kraftigt minus i ekonomin. Nu när bokslutet står det klart att spelarförsäljningar blev klubbens räddning.

Den vägen kom det in 22 miljoner.  De pengarna och ett statligt stöd om 18,2 miljoner höll IFK uppe.

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

10 miljoner back. Det skulle få vilken klubbkassör som helst att gråta. I BK Häcken tar den ansvarige beskedet med ro. Prognosen i fjol var 40 miljoner! Då är 10 miljoner bra mycket lättare att acceptera. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Prioritet Finans är en av idrotts-Sveriges största sponsorer. Nu har vd:n Nils Wiberg sagt ja till ytterligare en stor satsning. Han startar Team Prioritet som blir nästa steg i en strategi att finansiera idrotten via förebilder för att inspirera barn och unga till en aktiv livsstil. Ett antal individuella idrottare med potential är utvalda och först ut är medeldistanslöparna Simon Sundström och Andreas Kramer.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Enbart en av tio som ser skidor på tv är under 40 år, påvisar en undersökning, utförd på uppdrag av DN och gjord  av mediemätningstjänsten MMS.

En klar majoritet av tv-tittarna gillar skidor , ja egentligen all TV.-idrott, men det är de äldre.

Bekräftelsen från IFK Göteborg dröjer, men på onsdagseftermiddagen gick Sportbladet ut med att IFK Göteborg har klart med stjärnspelarna Marcus Berg och Oscar Wendt.

IFK Göteborg ska ha säkrat ytterligare två hemvändare som innebär att laget förstärks avsevärt.