Tillbaka – i landslaget

Robert Karlsson, Sveriges meste Europatourspelare med över 500 starter och elva segrar, börjar tänka på ett liv utan att jaga topplaceringar. Han blir tränare på landslagsnivå.
Robert Karlsson flög direkt från Kalifornien till landslagslägret i San Diego och hoppade in i träningen. Foto: Göran Söderqvist

 

Det var där allt började en gång. Med Robert i landslagsdress som tonåring.

Tjänat över 200 miljoner

I dag är 46 år och har spelat in 172 miljoner kronor. Bara i prispengar så med alla reklamintäkter är utbytet runt 200 miljoner.

Men han har förstås fått så mycket mer från golfen. Som 11 segrar på 635 tävlingar, för övrigt med en snittscore om 67,77 slag.

Men 18 andraplatser, 15 tredjeplatser, 64 övriga topp-10-placeringar, 86 placeringar inom 11-20 och, det räknas också, 245 övriga placeringar på rätt sida kvalgränsen.

Han har en viss erfarenhet och det är skälet till att han blir mentor och utmanare inom landslagets Performance Team.

Flög direkt från Kalifornien

Robert Karlsson ska främst jobba på damsidan, ett arbete han inledde redan förra året då han deltog vid ett läger med damernas utmanarsatsning OS2020. Nu blir hans arbete formaliserat, tydligt och mer långsiktigt då han ges en roll som

- Att kunna knyta en spelare som Robban till vår verksamhet känns helt rätt. Hans karaktär och tydlighet i kombination med all den erfarenhet han samlat på sig under sina år på touren, vid Ryder Cup och spel i majors är något som spelarna kommer att uppskatta och ha stor nytta av, säger förbundskapten Katarina Vangdal.

Robert Karlsson flög direkt från helgens spel på PGA-touren i Georgia till Kalifornien för att vara med på veckans Camp Sweden på Pauma Valley utanför San Diego. På lägret fanns collegespelare men också proffs som Pernilla Lindberg, Louise Larsson och Madelene Sagström.

Utmanar spelarna

Vid lägret utmanade Robert Karlsson spelarna både vid träning och vid spel på banan. Spelarna fick genom detta en möjlighet att verkligen sättas på prov av en erfaren spelare som fortfarande är aktiv och presterar på högsta nivå.

- Det skulle kännas bortkastat att inte föra den kunskap och erfarenhet jag skaffat mig vidare. Minns hur jag själv fick träffa Anders Forsbrand vid ett landslagsläger när jag växte upp och det betydde en del för mig. Att det också är utvecklande för mig att försöka förmedla det jag kan till andra är en bra bonus, säger Robert Karlsson.

Nästa uppdrag för Robert blir att kommande vecka vara stöd åt Madelene Sagström när hon spelar finalkvalet till LPGA Tour.

Nej  Östersunds fotboll får vänta ytterligare på klartecken för spel i Superettan kommande säsong. Svenska Fotbollförbundets licensnämnd gjorde på måndagen en bedömning av lagets finansiella situation, men besked dröjer.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

Premier League-klubben Manchester United kan få nya ägare.Det råder onekligen turbulens hos Manchester United. Cristiano Ronaldo lämnar klubben med omedelbar verkan och samtidigt meddelar klubbens ägare att de kan tänka sig att sälja klubben..

Hos grannarn i Manchester City är det desto lugnare. Tränaren Pep Guardiola sitter med pennan i hande för att skriva på ett kontrakt som innebär att han stannar till och med 2025.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

För tionde året i rad stärker Svenska Spel svensk ungdomsidrott när årets pengar från initiativet Gräsroten betalas ut idag. Sedan starten av Gräsroten har drygt en halv miljard kronor betalats ut till ungdomsidrotten.

I år får 8 567 föreningar i 73 idrotter dela på 35 miljoner kronor. Pengarna är öronmärkta att gå direkt till föreningarnas ungdomsverksamhet och det är Svenska Spels kunder som bestämmer hur pengarna fördelas.

Fotbollsåret 2022 går mot sitt slut och ska summeras. Vem ska få Guldbollen? Vem plockar hem Diamantbollen? Och vem gjorde Årets mål? Den 27 december kommer svaren i tv-programmet Fotbollsåret. I under något annorlunda former,. För första gången sker det annorlunda att en tidning sänder kulmen. Sportbladet har köpt rättigheterna via en uppgörelse med Svenska Fotbollsförbund. Annars har TV4 sänt galan de senaste åren. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.