Henke vill investera NHL-miljonerna

Tanken är att  samla global forskning och kunskap kring hälsa och idrott. Vid GoCo Health Innovation City i Mölndal satsar man på att växa via ett kluster med runt 7 000  forskare, entreprenörer och idrottare från hela världen. Till det krävs investerare och två av dem är förre hockeymålvakten Henrik Lundqvist och fastighetskungen Erik Selin.

Vid GoCo Health Innovation City i Mölndal investerar Henrik Lundqvist delar av sina intjänade miljoner från tio år i NHL.

Tanken är att man ska samla fglobal forskning och kunskap kring hälsa och idrott. Vid GoCo Health Innovation City i Mölndal satsar man på att växa via ett kluster med runt 7 000  forskare, entreprenörer och idrottare från hela världen. Till det krävs investerare och två av dem är Henrik Lundqvist och fastighetskungen Erik Selin.

– Jag har alltid känt en enorm anknytning till Göteborg, säger Henrik till GP vid tisdagens presskonferens.

Han är tillbaka i stan där karriären tog fart och han har också köpt hus i stan, men han har också boende kvar i ew York. Under elva säsonger i Rangers fick han uppleva  det fantastiska antalet av 459 segrar. Bedömningen är att han har tjänat en miljard under karriären. 

Nu ska investera sina pengar i lämpliga projekt. I januari 2220 inleddes byggandet av det som ämnar bli  det största forskningscentrumet för medicin och medicinteknik i Sverige. Bygget  av Goco Health Innovation City bredvid Astra Zeneca i Mölndal. 

Den första byggnaden planerades till att bli på 8 000 kvadratmeter. Fujirebio Diagnostics må vara japanskt, men är registrerat som Göteborgsägt och  säljer diagnostik till hela världen och har dotterbolag bland annat i Peking och planerar att expandera.

En del av detta globala företag blir förre stjärnmålvakten Henrik Lundqvist. Tillsammans med, bland annat, miljardären och fastighetsägaren Erik Selin har han valt att investera i projektet.

– Idrott och hälsa har varit en otroligt stor del av mitt liv. När jag fick höra om det här projektet så kände jag att det fanns flera anledningar till att jag tyckte var otroligt spännande. Dels har Göteborg som stad har betytt mycket för mig genom hela mitt liv, dels känns projektet i sig väldigt spännande. Hälsa, att må bra, är en självklarhet för alla. Det är otroligt viktigt, sa han til GP vid tisdagens event påplatsen.

– Vi ska på elitidrottare, men också på människor som vill må bra. Det handlar inte bara om att prestera max. Och då inte bara träning, utan hur vi tänker och hur vi mår. Det är den känslan vi vill skapa med den här arenan, att man kommer in och kan andas.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Åka tåg är hållbart och därför lämpligt för sponsring. Därför har SJ förnyat samarbetsavtalen med Svenska Fotbollförbundet, Svenska Handbollförbundet, Svenska Basketförbundet och Svenska Innebandyförbundet. Det betyder att förbunden och anslutna föreningar kan resa mer hållbart. Och så sker också. Klubbar och förbund åker tåg mera visar statistiken

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.