Henke vill investera NHL-miljonerna

Tanken är att  samla global forskning och kunskap kring hälsa och idrott. Vid GoCo Health Innovation City i Mölndal satsar man på att växa via ett kluster med runt 7 000  forskare, entreprenörer och idrottare från hela världen. Till det krävs investerare och två av dem är förre hockeymålvakten Henrik Lundqvist och fastighetskungen Erik Selin.

Vid GoCo Health Innovation City i Mölndal investerar Henrik Lundqvist delar av sina intjänade miljoner från tio år i NHL.

Tanken är att man ska samla fglobal forskning och kunskap kring hälsa och idrott. Vid GoCo Health Innovation City i Mölndal satsar man på att växa via ett kluster med runt 7 000  forskare, entreprenörer och idrottare från hela världen. Till det krävs investerare och två av dem är Henrik Lundqvist och fastighetskungen Erik Selin.

– Jag har alltid känt en enorm anknytning till Göteborg, säger Henrik till GP vid tisdagens presskonferens.

Han är tillbaka i stan där karriären tog fart och han har också köpt hus i stan, men han har också boende kvar i ew York. Under elva säsonger i Rangers fick han uppleva  det fantastiska antalet av 459 segrar. Bedömningen är att han har tjänat en miljard under karriären. 

Nu ska investera sina pengar i lämpliga projekt. I januari 2220 inleddes byggandet av det som ämnar bli  det största forskningscentrumet för medicin och medicinteknik i Sverige. Bygget  av Goco Health Innovation City bredvid Astra Zeneca i Mölndal. 

Den första byggnaden planerades till att bli på 8 000 kvadratmeter. Fujirebio Diagnostics må vara japanskt, men är registrerat som Göteborgsägt och  säljer diagnostik till hela världen och har dotterbolag bland annat i Peking och planerar att expandera.

En del av detta globala företag blir förre stjärnmålvakten Henrik Lundqvist. Tillsammans med, bland annat, miljardären och fastighetsägaren Erik Selin har han valt att investera i projektet.

– Idrott och hälsa har varit en otroligt stor del av mitt liv. När jag fick höra om det här projektet så kände jag att det fanns flera anledningar till att jag tyckte var otroligt spännande. Dels har Göteborg som stad har betytt mycket för mig genom hela mitt liv, dels känns projektet i sig väldigt spännande. Hälsa, att må bra, är en självklarhet för alla. Det är otroligt viktigt, sa han til GP vid tisdagens event påplatsen.

– Vi ska på elitidrottare, men också på människor som vill må bra. Det handlar inte bara om att prestera max. Och då inte bara träning, utan hur vi tänker och hur vi mår. Det är den känslan vi vill skapa med den här arenan, att man kommer in och kan andas.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Projektet ”Lokal ungdomsidrott sänker trösklar beviljas 38,5 miljoner kronor via Postkodlotteriet.
SOk, Fryshuset, Svenska Skidförbundet och Svenska Seglarförbundet är aktörer med delvis olika kompetens men tillsammans kan de nå ut till de unga och erbjuda fysisk aktivitet, sysselsättning och delaktighet. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.