Henke vill investera NHL-miljonerna

Tanken är att  samla global forskning och kunskap kring hälsa och idrott. Vid GoCo Health Innovation City i Mölndal satsar man på att växa via ett kluster med runt 7 000  forskare, entreprenörer och idrottare från hela världen. Till det krävs investerare och två av dem är förre hockeymålvakten Henrik Lundqvist och fastighetskungen Erik Selin.

Vid GoCo Health Innovation City i Mölndal investerar Henrik Lundqvist delar av sina intjänade miljoner från tio år i NHL.

Tanken är att man ska samla fglobal forskning och kunskap kring hälsa och idrott. Vid GoCo Health Innovation City i Mölndal satsar man på att växa via ett kluster med runt 7 000  forskare, entreprenörer och idrottare från hela världen. Till det krävs investerare och två av dem är Henrik Lundqvist och fastighetskungen Erik Selin.

– Jag har alltid känt en enorm anknytning till Göteborg, säger Henrik till GP vid tisdagens presskonferens.

Han är tillbaka i stan där karriären tog fart och han har också köpt hus i stan, men han har också boende kvar i ew York. Under elva säsonger i Rangers fick han uppleva  det fantastiska antalet av 459 segrar. Bedömningen är att han har tjänat en miljard under karriären. 

Nu ska investera sina pengar i lämpliga projekt. I januari 2220 inleddes byggandet av det som ämnar bli  det största forskningscentrumet för medicin och medicinteknik i Sverige. Bygget  av Goco Health Innovation City bredvid Astra Zeneca i Mölndal. 

Den första byggnaden planerades till att bli på 8 000 kvadratmeter. Fujirebio Diagnostics må vara japanskt, men är registrerat som Göteborgsägt och  säljer diagnostik till hela världen och har dotterbolag bland annat i Peking och planerar att expandera.

En del av detta globala företag blir förre stjärnmålvakten Henrik Lundqvist. Tillsammans med, bland annat, miljardären och fastighetsägaren Erik Selin har han valt att investera i projektet.

– Idrott och hälsa har varit en otroligt stor del av mitt liv. När jag fick höra om det här projektet så kände jag att det fanns flera anledningar till att jag tyckte var otroligt spännande. Dels har Göteborg som stad har betytt mycket för mig genom hela mitt liv, dels känns projektet i sig väldigt spännande. Hälsa, att må bra, är en självklarhet för alla. Det är otroligt viktigt, sa han til GP vid tisdagens event påplatsen.

– Vi ska på elitidrottare, men också på människor som vill må bra. Det handlar inte bara om att prestera max. Och då inte bara träning, utan hur vi tänker och hur vi mår. Det är den känslan vi vill skapa med den här arenan, att man kommer in och kan andas.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Ytterligheternas klubb – FC Barcelona. Tidigt i våras framkom uppgifter om att klubben hade runt 10 miljarder i skulder. Nu redovisar klubbens styrande en sensationell vinst på 1 miljard - trots spelarköp på nära 2 miljarder blev det en vinst på 98 miljoner euro, motsvarande cirka 1miljard svenska kronor, enligt klubbens pressmeddelande.

Höjningen av styrräntan med en hel procent till 1,75 sänder kalla kårar till SHL-lagen och underliggande ligor.

 Visserligen talar riksbankchefen Stefan Ingves om en ”mild inbromsning av ekonomin”, andra som Annika Winsth, chefsekonom på Nordea och Robert Boije, chefsekonom på SBAB, beskriver höjningen som  en ”räntesmocka”. Det påverkar hockeypublikens plånbok.

Internationella friidrottsförbundet (WA) har beslutat att ge Lidingöloppet en Världsarvsplakett (World Athletics Heritage Plaque). Det är en av de finaste utmärkelserna som ett idrottsarrangemang kan få och bekräftar loppets historiska betydelse. Plaketten ges till personer, händelser, arenor, lopp och andra företeelser som utmärker sig som historiskt viktiga för utvecklingen av den internationella friidrottsrörelsen.

– Lidingöloppet är känt som världens största terränglopp. Dess historia och arv förtjänar en Världsarvsplakett inom friidrotten, säger Sebastian Coe, ordförande för Internationella friidrottsförbundet (WA).

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsklubben Häcken kan inte klaga på tillvaron. Sådan kraftig medvind som klubben har.  Senast - trogna partnern, Stadium, tar klivet upp och blir premiumpartner till klubben. Fram till 2025 ligger fokuset på det gemensamma hållbarhetsarbetet för en minskad ojämlikhet och en god hälsa för fler ungdomar – så väl fysiskt som psykiskt. 

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Han började som sportreferent hemma i Kalmar på 80-talet. Idag är han mångmiljonär och en av de främsta innovatörerna i Europa för sändning av sport i TV. Och han ger sig inte. Han ser nya affärsmöjligheter ideligen. 

Jonas Persson är en auktoritet på TV-marknaden sedan han 1994 grundade IEC in Sports som växte till en verksamhet med tv-rättigheter över hela världen.  

Nu expanderar båda hans nya bolag, Commercial Sports Media och Sportway . 

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.