Han blir orienterarnas högste chef

Ideligen kommer åsikter inom svensk elitidrott att Sverige har för få ledare på internationell nivå. Men nu finns det ytterligare ett undantag, Göteborgaren Henrik Eliasson,38, tillträder i dagarna som vd vid Internationella Orienteringsförbundet. 

Henrik Eliasson (infälld) lämnar Göteborgsvarvet för Internationella Orienteringsförbundet.

Henrik tar steget från Göteborgs Friidrottsförbund, där han har varit direktör med ansvar för att stärka den kommersiella strategin och organisationen för friidrottsevenemang i regionen, ett jobb som inkluderar ansvar för bl a världens största halvmaraton Göteborgsvarvet. 

Henrik efterträder Efter Tom Hollowell  som efter sju år i rollen som generalsekreterare och VD för IOF drar sig tillbaka. 

Trots sitt arbete inom friidrotten är Henrik en orienterare i grunden. Han har varit elitlöpare, tränare och klubbledare inom IFK Göteborg, och var professionell verksamhetsledare för Göteborgs Orienteringsförbund innan han gick över till friidrotten. 

Hans starka kommersiella kunskap och evenemangsbakgrund väntas ge värde och bidra till den fortsatta utvecklingen av IOFs professionella organisation.

Trots sitt arbete inom friidrotten är Henrik en orienterare i grunden. Han har varit elitlöpare, tränare och klubbledare inom IFK Göteborg, och var professionell verksamhetsledare för Göteborgs Orienteringsförbund innan han gick över till friidrotten. 

Samtidigt anställs en norrman, Sondre Sande Gullord ,32, som IOF:s generalsekreterare.. Som för Henrik har Sondre en stark bakgrund inom orientering både på lokal klubbnivå som både tävlande och ledare. Idag jobbar han inom konsultföretaget BDO och är också  vicepresident i Norges olympiska och paralympiska kommitté och Idrottsförbundet, det styrande organet för alla sporter i Norge. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hockeyettans hårt kritiserade ordförande, Ronnie Glysing, ger upp och avgår som ordförande med omedelbar verkan. En majoritet av Hockeyettans klubbar, av totalt 40, har begärt att extra årsmöte ska hållas den 22 januari, nu på lördag, på ett hotell i Upplands Väsby.

Han  förekommer därmed årsmötet vars enda punkt på dagordningen är val av ny ordförande. Här har föreslagits Håkan Svensson, tidigare ordförande i AIK.

Efter lunch på måndagen hörde n iväl jublet som ekade över hela Sverige… när beskedet kom - Regeringen och Folkhälsomyndigheten gav klartecken tilll höjningen för 500 åskådare per sektion vid idrottsevevemang. Klubbarnas kassörer hördes mest i hyllningskören, för klartecknet betyder mycket för intäkterna i alla klubbar. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Inom orienteringen talas redan om att tronföljden är säkrad efter Tove Alexandersson. 20-åria Hanna Lundberg är en utmärkt kopia  - lika strålande av självförtroende och förväntan, därtill lika segerrik! Nu börjar också sponsorerna att visa intresse.  

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Kennerth Andersson står för idrottens representation vid fjärde upplagan av ”över Atlanten”, Disocverys tittarsucce. Thomas Wassberg, Anders Limpar, Henrik Larsson och Frida Hansdotter är föregångarna.

Med Kenneths entré blir det tredje spelaren från oförglömliga VM-succén 1994. Nu ska han, liksom Limpar och henrik, visa att han kan vara en duktig matros,

Djurgården inleder 2022 med att värva Victor Edvardsen, den hett eftertraktade målmaskinen från Degerfors som nu ansluter för att boosta den blårandiga offensiven under de fyra kommande åren. I fotbolls-Sverige talas det om en rekorddyr övergång, möjlige den dyraste någonsin. Djurgården tvingades lösa 

Notabelt är att han fostrades i IFK   Göteborg. 2015 gallrades han bort vid klivet från juniorlag till A-lag.