Janas Jerebko antyder nytt beslut

Jonas Jerebko är ett av svensk baskets största varumärken. I mars blev det många svarta rubriker när han förnyade kontraktet med ryska CSKA Moskva och hade för avsikt att bo i Moskva - mitt under ryssarnas krigsförbrytelser i Ukraina. Sedan dess har han nobbat alla intervjuer, men efter att ha sett basketlandslagets seger mot Israel deklarerade han sin syn på uppståndelsen på Instagram:

”Jag fick en stor möjlighet att fortsätta min karriär med en klubb som är känd för sin professionalism”, skriver han på sin Instagram.

 

Han är själv avstängd från spel i landslaget ocxh kunde bara följa landskampen via internet.

Hyllade bedriften

Men efter landslagets triumf skrev han på Instagram: 

”Att se mina killar slå Israel fick mig att gå direkt till hallen. En fantastisk match av svensk baskets framtid”.

Sedan I  mars har Jonas varit tyst. Men i juni lämnade han CSKA Moskva – utan att avstängningen i landslaget hävdes..

– Jag tror inte att Jonas tycker att det var ett felaktigt beslut. Men det tycker vi, sa då basketförbundets generalsekreterare, Fredrik Joulamo, om valet av klubb.

Så Jonas förblev avstängd  landslagets egentligen mestkände och kanske bäte spelare..

Vet vad folk tycker

Så här i efterhand väljer han i alla fall att prata lite och för söker förklara:

”Jag har varit borta från sociala medier efter allt hat jag har fått ta emot från ett basketbeslut jag tog. Jag vet att folk blir upprörda när jag säger det, men det var så det var”.

Han avslutar inlägget med en varsala om vad han ska göra i framtiden.

”Håll er uppdaterade”, skriver hani en slags uppmaning.

35-åringen är just nu klubblös, men antyder att något är på gång. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.