Janas Jerebko antyder nytt beslut

Jonas Jerebko är ett av svensk baskets största varumärken. I mars blev det många svarta rubriker när han förnyade kontraktet med ryska CSKA Moskva och hade för avsikt att bo i Moskva - mitt under ryssarnas krigsförbrytelser i Ukraina. Sedan dess har han nobbat alla intervjuer, men efter att ha sett basketlandslagets seger mot Israel deklarerade han sin syn på uppståndelsen på Instagram:

”Jag fick en stor möjlighet att fortsätta min karriär med en klubb som är känd för sin professionalism”, skriver han på sin Instagram.

 

Han är själv avstängd från spel i landslaget ocxh kunde bara följa landskampen via internet.

Hyllade bedriften

Men efter landslagets triumf skrev han på Instagram: 

”Att se mina killar slå Israel fick mig att gå direkt till hallen. En fantastisk match av svensk baskets framtid”.

Sedan I  mars har Jonas varit tyst. Men i juni lämnade han CSKA Moskva – utan att avstängningen i landslaget hävdes..

– Jag tror inte att Jonas tycker att det var ett felaktigt beslut. Men det tycker vi, sa då basketförbundets generalsekreterare, Fredrik Joulamo, om valet av klubb.

Så Jonas förblev avstängd  landslagets egentligen mestkände och kanske bäte spelare..

Vet vad folk tycker

Så här i efterhand väljer han i alla fall att prata lite och för söker förklara:

”Jag har varit borta från sociala medier efter allt hat jag har fått ta emot från ett basketbeslut jag tog. Jag vet att folk blir upprörda när jag säger det, men det var så det var”.

Han avslutar inlägget med en varsala om vad han ska göra i framtiden.

”Håll er uppdaterade”, skriver hani en slags uppmaning.

35-åringen är just nu klubblös, men antyder att något är på gång. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Internationella friidrottsförbundet (WA) har beslutat att ge Lidingöloppet en Världsarvsplakett (World Athletics Heritage Plaque). Det är en av de finaste utmärkelserna som ett idrottsarrangemang kan få och bekräftar loppets historiska betydelse. Plaketten ges till personer, händelser, arenor, lopp och andra företeelser som utmärker sig som historiskt viktiga för utvecklingen av den internationella friidrottsrörelsen.

– Lidingöloppet är känt som världens största terränglopp. Dess historia och arv förtjänar en Världsarvsplakett inom friidrotten, säger Sebastian Coe, ordförande för Internationella friidrottsförbundet (WA).

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsklubben Häcken kan inte klaga på tillvaron. Sådan kraftig medvind som klubben har.  Senast - trogna partnern, Stadium, tar klivet upp och blir premiumpartner till klubben. Fram till 2025 ligger fokuset på det gemensamma hållbarhetsarbetet för en minskad ojämlikhet och en god hälsa för fler ungdomar – så väl fysiskt som psykiskt. 

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Han började som sportreferent hemma i Kalmar på 80-talet. Idag är han mångmiljonär och en av de främsta innovatörerna i Europa för sändning av sport i TV. Och han ger sig inte. Han ser nya affärsmöjligheter ideligen. 

Jonas Persson är en auktoritet på TV-marknaden sedan han 1994 grundade IEC in Sports som växte till en verksamhet med tv-rättigheter över hela världen.  

Nu expanderar båda hans nya bolag, Commercial Sports Media och Sportway . 

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.