Göran Zachrisson, unik in i det sista

Göran Zachrisson var unik  i många avseenden. Hans sätt att i TV berätta en historia var enastående.Och in i det sista bidrar denne man. Göran Zachrisson efterlämnade en mängd saker och via sonen Petters  försorg har  nu en stor del sålts på auktion - där förtjänsten går till golfungdomar.

Göran Zacrisson för blir oföglömlig för sina många reportage i tv. Han mötte  sportens största stjärnor. Han var banbrytande och hans reportage om idrottsstjärnor särklassiga. Som mötena med  t ex Björn Borg, Ingemar Stenmark och Muhammad Ali. 

1993 gick han vidare till Viasat där han kommenterade golf fram till 2019. Han skrev även krönikor i tidningen Svensk Golf.Han var litterär och sökte med sina reportage alltid efter en sanning bakom en framgång eller ett resultat. Under sina 30 år på SVT reste han till åtskilliga platser runt om i världen.

- Pappa samlade  på sig en stor skatt med prylar, allt möjligt från de ställen och mästerskap han besökte, berättar sonen, Petter.

-  – Huset hemma i Djursholm var som ett stort museum, säger Petter som tog beslutet om auktioner.

 Behållningen från försäljningarna går till Golfmuseet i Landskrona och till juniorsatsningen på Djursholms Golfklubb. Kort och gott, hälften till dåtiden och hälften till framtiden. Precis så som Göran var och skulle vilja haft det.

 Rösten var Göran Zachrissons viktigaste instrument. Men under sin sista tid i livet hade han svårt att prata. I juni i fjol fick han diagnosen strupcancer. Den 2 juli 2021 åkte tv-profilen in på sjukhus. Han kom aldrig hem igen. 

Göran Zachrisson somnade in på Ersta sjukhus i Stockholm den 11 augusti i fjol 83 år gammal. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Mamö FF närmast utklassades i mötet med Elfsborg i Borås. Men klubben  fick plåster på såren, Nu avslöjas att  Mittfältstalangen Hugo Larsson säljs till Bundesligaklubben Eintracht Frankfurt för 132 miljoner kr. Största övergångsbeloppet någonsin i svensk fotboll.

AIK sålde Alexander Isak för 85 miljoner kronor 2017 och Malmö FF sålde Zlatan Ibrahimovic för 82,5 miljoner 2001. Med dagens penningvärde blir det 123, respektive 107 miljoner kronor. Nu krossar 18-årige Hugo Larsson det allsvenska penningrekordet.

Konstgräsmattan på Tele2 arena i Stockholm har varit hårt kritiserad hela den fotbollsallsvenska säsongen och nu står det klart att arenaägaren SGA i samförstånd med Djurgården, Hammarby och konstgräsleverantören Unisport kommit fram till att mattan ska bytas ut helt. Det skriver Expressen.

Djurgårdens  ledningsmål var upptakten till skandalscener vid Stockholmsderbyt. Nu får det bedrövliga upploppen frånTele2-arena sitt efterspel. Polisen ska utreda utreda händelserna under rubriken ”våldsamt upplopp”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

Ishockeyfansen får sitt, fotbollens vänner likaså, men dennasista majsöndag tillfredsställs även Racerentusiasterna. TV-utbudet är massivt, det är bara att välja och vraka bland åtskilliga TV.-timmar

Miljoners miljoner utgör insatsen. TV 6 gasar ordentligt denna söndag. Det blir högklasssiska timmar med fartfylld motor.Först med klassiska Monaco GP,

formel 1-cirkusens pärla. Som om det inte vore nog följs den sändingen  upp med bilder från Indy 500.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.