Göran Zachrisson, unik in i det sista

Göran Zachrisson var unik  i många avseenden. Hans sätt att i TV berätta en historia var enastående.Och in i det sista bidrar denne man. Göran Zachrisson efterlämnade en mängd saker och via sonen Petters  försorg har  nu en stor del sålts på auktion - där förtjänsten går till golfungdomar.

Göran Zacrisson för blir oföglömlig för sina många reportage i tv. Han mötte  sportens största stjärnor. Han var banbrytande och hans reportage om idrottsstjärnor särklassiga. Som mötena med  t ex Björn Borg, Ingemar Stenmark och Muhammad Ali. 

1993 gick han vidare till Viasat där han kommenterade golf fram till 2019. Han skrev även krönikor i tidningen Svensk Golf.Han var litterär och sökte med sina reportage alltid efter en sanning bakom en framgång eller ett resultat. Under sina 30 år på SVT reste han till åtskilliga platser runt om i världen.

- Pappa samlade  på sig en stor skatt med prylar, allt möjligt från de ställen och mästerskap han besökte, berättar sonen, Petter.

-  – Huset hemma i Djursholm var som ett stort museum, säger Petter som tog beslutet om auktioner.

 Behållningen från försäljningarna går till Golfmuseet i Landskrona och till juniorsatsningen på Djursholms Golfklubb. Kort och gott, hälften till dåtiden och hälften till framtiden. Precis så som Göran var och skulle vilja haft det.

 Rösten var Göran Zachrissons viktigaste instrument. Men under sin sista tid i livet hade han svårt att prata. I juni i fjol fick han diagnosen strupcancer. Den 2 juli 2021 åkte tv-profilen in på sjukhus. Han kom aldrig hem igen. 

Göran Zachrisson somnade in på Ersta sjukhus i Stockholm den 11 augusti i fjol 83 år gammal. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.