Henrik tvingades säga nej, tack

Henrik Stenson hoppar av sommarens Scandinavian Mixed, Sveriges största golftävling och där han skulle stå som värd tillsammans med Annika Sörenstam för tredje året. Skälet är hans medverkan i provokativa LIV-touren.

Den Saudifinansierade touren har en egen tävling den 8–11 juni, just då Scandinavian Mixed ska spelas på Ullna golfklubb norr om Stockholm.

– Vi kan bekräfta att Henrik Stenson har meddelat DP World Tour (tidigare Europatouren) och Ladies European Tour om sin intention att kliva av som värd för Volvo Scandinavian Mixed, säger en talesperson från Europatouren enligt Expressen.

Däremot har varken Claes Nilsson på Scandinavian Mixed eller Henrik Stensons agent, Sarah Skönby, kommenterat nyheten.

För tävlingen på Ullna är beskedet det värsta tänkbara. Henrik Stenson skulle vara det största affischnamnet och dragplåstret på Ullna.

Men Liv-touren går först, det är till den som han är knuten, det är där han är arvoderad, och där gäller en serie av tävlingar.

Notera förresten att tävlingen på Ullna är den enda på Europatouren där startfältet består av både damer och herrar. Annika och nya stjärnan Linn Grant, är nu spelarna med störst dragningskraft.

Mera nytt : Valderrama på Solkusten i Spanien är banan som alla golfspelare vill spela. Även de allra skickligaste. Mytomspunnen och berömd, starkt präglad av Ryder cup efter arrangemanget1997 då tävlingen för  första gången spelades i ett annat land än USA eller Storbritannien. Men det hjälper inte, oavsett nostalgi och status, nu har LIV-touren köpt tillträde för 2023 och Europtouren ska inte spelas här.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.