Johan efterträder Mats Enquist

Föreningen Svensk Elitfotbolls nya generalsekreterare heter Johan Lindvall. Han kommer närmast från rollen som VD för Visby Golfklubb och har tidigare varit sponsorchef och varumärkeschef hos Svenska Spel. Johan har också arbetat på Destination Gotland, där han bor. De senaste sex åren har han även ingått i styrelsen för Elitfotboll Dam.

– Jag är väldigt stolt , säger en glad Johan Lindvall.

Rekryteringsprocessen har pågått sedan innan årsskiftet och är nu i mål i och med rekryteringen av Johan.

– Vi har haft en gedigen process med bra stöd från professionella rekryterare med god erfarenhet av den här typen av tillsättningar. Styrelsen är väldigt nöjda med rekryteringen av Johan. 

– Efter elva år på Svenska Spel och sex år i EFD:s styrelse har han byggt ett brett kontaktnät och har en god kännedom om fotbollen och dess mekanismer. Samtidigt har han inte varit så djupt inne i vår rörelse vilket gör att han kan kombinera insikterna med ett värdefullt utifrånperspektiv, säger Simon Åström, ordförande i Svensk Elitfotboll och fortsätter.

– Johan är en stark och tydlig ledare och en person med mycket empati. Vi är övertygade om att han har det ledarskap som krävs för rollen. Han kommer få den interna organisationen att fortsätta utvecklas på ett positivt sätt och hans egenskaper kommer också vara viktiga i arbetet med att utveckla relationerna för att vårda och stärka sammanhållningen.

Utöver en lång tid på Svenska Spel och arbetsgivare som Destination Gotland och Generate Partnerships har han även arbetat på styrelsenivå som bland annat ordförande för Gotlands Besöksnäring och i Elitfotboll Dam.

– Jag har jobbat direkt och indirekt med svensk fotboll under 25 år och att nu få möjligheten att jobba professionellt med utvecklingen av svensk elitfotboll känns oerhört stimulerande, menar Johan.

– Nu vill jag bara köra igång och träffa mina nya kollegor, styrelsen, partners, alla klubbar och supportar runt om i landet.

Svensk Elitfotbolls nuvarande generalsekreterare, Mats Enquist, lämnar sin post i samband med årsmötet den 24 mars. Det är ännu inte klart när exakt Johan Lindvall tillträder sin nya roll. Under övergångsperioden kommer Lena Engström, idag Operativ chef på Svensk Elitfotboll, att vara tf Generalsekreterare. Mats Enquist finns kvar som strategisk rådgivare till styrelsen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Finalfeber, och Rögles klubbdirektör, Daniel Koch, skrattar hela vägen till banken! Tio raka segrar i hockeyns SM-slutspel ger garanterat klirr i kassan. Catena Arena, med plats för 6 310 åskådare lämnar ett nettoöverskott på 1,7 – 2 miljoner vid varje matchtillfälle 
Så här långt har Daniel Koch bokfört upp mot tio miljoner extra på nu spelade fem hemma matcher – och nu väntar den stora festen, det tidigare bandylagets andra SM-final genom tiderna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.

Storstjärnorna lämnar och nye sportchefen i IK Oskarshamn, förre SHL-målvakten Oscar Alsenfeldt, har ett blankt papper när han i vår och sommar ska bygga ett lag för hockeyallsvenskt spel.

På torsdagen tog föreningen officiellt avsked tav 14 spelare (!), bland dem poängkungen Patrik Karlkvist som ”satt på” ett sex årskontrakt värt 300 000 kronor i månaden.