Johan efterträder Mats Enquist

Föreningen Svensk Elitfotbolls nya generalsekreterare heter Johan Lindvall. Han kommer närmast från rollen som VD för Visby Golfklubb och har tidigare varit sponsorchef och varumärkeschef hos Svenska Spel. Johan har också arbetat på Destination Gotland, där han bor. De senaste sex åren har han även ingått i styrelsen för Elitfotboll Dam.

– Jag är väldigt stolt , säger en glad Johan Lindvall.

Rekryteringsprocessen har pågått sedan innan årsskiftet och är nu i mål i och med rekryteringen av Johan.

– Vi har haft en gedigen process med bra stöd från professionella rekryterare med god erfarenhet av den här typen av tillsättningar. Styrelsen är väldigt nöjda med rekryteringen av Johan. 

– Efter elva år på Svenska Spel och sex år i EFD:s styrelse har han byggt ett brett kontaktnät och har en god kännedom om fotbollen och dess mekanismer. Samtidigt har han inte varit så djupt inne i vår rörelse vilket gör att han kan kombinera insikterna med ett värdefullt utifrånperspektiv, säger Simon Åström, ordförande i Svensk Elitfotboll och fortsätter.

– Johan är en stark och tydlig ledare och en person med mycket empati. Vi är övertygade om att han har det ledarskap som krävs för rollen. Han kommer få den interna organisationen att fortsätta utvecklas på ett positivt sätt och hans egenskaper kommer också vara viktiga i arbetet med att utveckla relationerna för att vårda och stärka sammanhållningen.

Utöver en lång tid på Svenska Spel och arbetsgivare som Destination Gotland och Generate Partnerships har han även arbetat på styrelsenivå som bland annat ordförande för Gotlands Besöksnäring och i Elitfotboll Dam.

– Jag har jobbat direkt och indirekt med svensk fotboll under 25 år och att nu få möjligheten att jobba professionellt med utvecklingen av svensk elitfotboll känns oerhört stimulerande, menar Johan.

– Nu vill jag bara köra igång och träffa mina nya kollegor, styrelsen, partners, alla klubbar och supportar runt om i landet.

Svensk Elitfotbolls nuvarande generalsekreterare, Mats Enquist, lämnar sin post i samband med årsmötet den 24 mars. Det är ännu inte klart när exakt Johan Lindvall tillträder sin nya roll. Under övergångsperioden kommer Lena Engström, idag Operativ chef på Svensk Elitfotboll, att vara tf Generalsekreterare. Mats Enquist finns kvar som strategisk rådgivare till styrelsen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska Bandyförbundet drabbas av en rekordstor ekonomisk smäll. Nu avslöjas att underskottet är på nästan 5 miljoner kronor för 2022/2023. En av anledningarna är att Ryssland exkluderats och att det internationella utbytet inte  blev som det var tänkt.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

All mat som blir över från Blodomloppet Stockholm den 13-14 juni skaskänkas till akutboenden i staden redan samma kväll. Initiativet, som görs i samarbete med Stockholms Stadsmission och DB Schenker, innebär att fler människor som lever i utsatthet kan äta sig mätta.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

Expressen har tagit ett nytt, kreativt grepp.  Med början på onsdagen inleds  den nya podden:  "Läget". Varje vardag släpps en nytt avsnitt med mix av nyheter. Där finns Sport men också nöje, krim, politik och längre fördjupningar. 

– Vi vill fånga lyssnaren som är i farten och snabbt vill få en uppdatering på väg hem från jobbet eller skola, när de handlar, lagar mat eller tränar, säger programledaren Sally Sjöberg.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.