William kommer med Stanley Cup-pokalen

Pinbackshallen i Märsta, hemvist för Wings HC Arlanda i Hockeyettan, får fint besök i sommar. 30-årige hemmasonen William Karlsson, ”Wild Bill” i hockeyvärlden, kommer på besök för att visa upp Stanley Cup-pokalen, den åtråvärda trofén som är alla unga pojkars våta dröm

Från Pinbackshallen i Märsta till Stanley Cup-trofén i NHL. William Karlsson har lyckats!

 

.

Efter 9-3 mot Florida Panthers och totalt 4-1 i matcher är ”Wild Bills” Las Vegas Golden Knights säsongens Stanley Cup mästare.  Märsta-sonen blir därmed 43:e svensken i historien att få sitt namn ingraverat på pokalen, enligt Sportbladets Pål Bjurman en helig graal.

På rekordtid har Las Vegas intagit hockeytronen. Det är endast sex år sedan som ägaren Bill Foley placerade ett NHL-lag ute i Nevada-öknen. Han förkunnade omgående att bucklan skulle erövras snabbare än någon annat expansionslag i historien.

Redan i sin första säsong var laget framme i final, där blev Washington för svårt.

 Lagbygget fortsatte och i 2023 års final trupp fanns endast sex spelare kvar sedan första säsongen. William Karlsson är en av dessa. Hans plats i hierakin har varit i lagets tredje line, det hindrade inte honom får att servera fram till 4-1 med en vacker framspelning mellan benen.

Få vågade tro att det fanns plats för ishockey, i en stad är nöjesutbudet är bland världens största.  Golden Knights har slagit alla tvivlare på fingrarna, laget har varit en kassasuccé i T Mobile Arena, ständigt utsålda hus och i den femte finalmatchen noterades nytt publikrekord, 19 058 åskådare.

Med mästartiteln har laget vunnit status både i NHL och i hockeyvärlden i stort.

William Karlssons NHL-resa började i Anaheim Ducks fortsatte i Columbus Blue Jackets utan större avtryck. Det väckte viss förvåning då Las Vegas valde att plocka honom till ökenstaden.

Han har för närvarande ett kontrakt över åtta år  och som signerades i juni 2019, det är värt 60 miljoner om året.  Triumfen ger förstås extra bonus, men vad gäller Stanley Cup är det äran som är det allt överskuggande. Att för alltid bli en del av den pokal som sattes upp av  Lord Stanley of Preston, 1893, generalguvernör i Kanada 1888-1893.

Hur svårt det är att vinna Stanley Cup är Toronto ett bra exempel på. Börje Salming och Mats Sundin lyckades aldrig trots storslagna satsningar. Den här säsongen var förhoppningarna åter mycket stora, med bland andra Austin Matthwes och William Nylander som stora stjärnor.

  Nu tog säsongen slut i andra play off omgången, ja Toronto har inte vunnit cupen sedan 1967 – för 56 år sedan. Kanske dags för nästa konferensresa till Las Vegas.

Ännu en svensk spelare har kontrakt med Las Vegas, målvakten Robin Lehner. Han har på grund skada inte spelat något den här säsongen. Han har i stället dragits in i  flera rättsliga processer angående hans stora samling av reptiler och en planerad affärsverksamhet i framtiden.

 Han har i svensk domstol dömts för att inte ha uppfyllt ett borgensåtagande i ett annat ärende.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

I Mora med omnejd uppstår i dag en allt mera förtätad stämning. Vasaloppet inleds och det påverkar allt och alla. Det är en ockupation av betydande delar av Dalarna som inleds och pågår i drygt två veckor och som tilltar i styrka för varje timme. när horder av skidåkare och deras närmaste ansluter tilltar i ett allt större antal för varje timme till och med söndagen den 3 mars. Alla ska hitta sitt boende och bli hemmastadda.Många av oss övriga nöjer oss med att följa skådespelet via TV:n.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.