Sarahs enastående medaljsamling

Svenska simstjärnan Sarah Sjöström var storfavorit inför VM-finalen i Japan på 50 meter fjärilsim. Den pressen hade hon inga problem att hantera.

På lördagen tangerade hon först Michael Phelps rekord i antal individuella VM-medaljer på långbana. 

Hon lät vattnet rinna av kroppen, tog ett djupt andetag och en kvart senare satte hon världsrekord på 50 meter frisim i semifinalen.

På söndagen fortsatte hon med att ta sin 21:a medalj. VM-guldet på 50 meter fritt innebar att hon har slagit Michael Phelps medaljrekord.

Ingen simmare har förmått göra något liknande. 21 VM-guld betyder att hon är störst i historien! 29-åriga Sarah ä en legend!

Sarah Sjöström slog till med ett världsrekord i Fukuoka på lördagen. Men, det innebar också att hon sin 20:e VM-mealj.Hon kan det här att visa upp medaljer för fotograferna.Foto: Jonas Ekströmer/TT

– Jag lovade min coach att jag skulle slå världsrekordet, det är hans födelsedag, sa hon efter loppet.

Och samtidigt skrattade agenten Daniel Wessfeldt på läktaren. Hans klient är oöverträffiig och fortsätter bara att stärka sina marknadsaktier

50 meter fjärilsim – det är Saraha paradgren. vid 16 tillfällen under sin karriär har hon presterat tider under 25 sekunder.

En av de 16 gångerna inträffadei fredagens semifinal där hon presterade sin snabbaste tid på sex år!

Hennes sätt att förbereda sig inför finalen var lika udda som framgångsrik med Sarah valde att medverka i försöken på 50 meter frisim – och var snabbast av alla..

Därefter unnade hon sig lite avkoppling, faktiskt.

Hon insåg ändå att hon borde ladda. Kanske tänkte hon tillbaka på det första VM-guldet 2015. Och alla andra från2017, 2019 och 2022. Och visst, det blev femte raka guldmedaljen!

Den sviten är enastående, ingen annan har mäktat med den bedriften någonsin.

Nu är Sarah uppe i totalt 20 individuella VM-medaljer och har tangerat Michael Phelps rekord 

Inte nog med det. 50 m frisim är kvar på programmet. Där kan det bli en 21:a guldmedalj och då är hon den främsta någonsin i simvärlden

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Orienteringens paradnummer O-ringen,  tidigare 5-dagars,  är i högsta grad en kommunal angelägenhet. Oskarshamns kommun, cirka 27 000 invånare  varav 19 000 i tätorten och de senaste åren uppmärksammat för sitt SHL-lag i ishockey,  satsar 7,5 miljoner kronor på nästa veckas jakt efter kontroller i skogarna längs Smålandskusten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

I Sverige finns det runt en halv miljon aktiva golfentusiaster. Vad de gör de närmaste fyra dagarna råder det inget tvivel om.  Tro inte att de är på golfbanan, nej, de  tillbringar ett stort antal timmar framför TV:n.

British Open pågår i fyra dagar, timme efter timme.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.