Sarahs enastående medaljsamling

Svenska simstjärnan Sarah Sjöström var storfavorit inför VM-finalen i Japan på 50 meter fjärilsim. Den pressen hade hon inga problem att hantera.

På lördagen tangerade hon först Michael Phelps rekord i antal individuella VM-medaljer på långbana. 

Hon lät vattnet rinna av kroppen, tog ett djupt andetag och en kvart senare satte hon världsrekord på 50 meter frisim i semifinalen.

På söndagen fortsatte hon med att ta sin 21:a medalj. VM-guldet på 50 meter fritt innebar att hon har slagit Michael Phelps medaljrekord.

Ingen simmare har förmått göra något liknande. 21 VM-guld betyder att hon är störst i historien! 29-åriga Sarah ä en legend!

Sarah Sjöström slog till med ett världsrekord i Fukuoka på lördagen. Men, det innebar också att hon sin 20:e VM-mealj.Hon kan det här att visa upp medaljer för fotograferna.Foto: Jonas Ekströmer/TT

– Jag lovade min coach att jag skulle slå världsrekordet, det är hans födelsedag, sa hon efter loppet.

Och samtidigt skrattade agenten Daniel Wessfeldt på läktaren. Hans klient är oöverträffiig och fortsätter bara att stärka sina marknadsaktier

50 meter fjärilsim – det är Saraha paradgren. vid 16 tillfällen under sin karriär har hon presterat tider under 25 sekunder.

En av de 16 gångerna inträffadei fredagens semifinal där hon presterade sin snabbaste tid på sex år!

Hennes sätt att förbereda sig inför finalen var lika udda som framgångsrik med Sarah valde att medverka i försöken på 50 meter frisim – och var snabbast av alla..

Därefter unnade hon sig lite avkoppling, faktiskt.

Hon insåg ändå att hon borde ladda. Kanske tänkte hon tillbaka på det första VM-guldet 2015. Och alla andra från2017, 2019 och 2022. Och visst, det blev femte raka guldmedaljen!

Den sviten är enastående, ingen annan har mäktat med den bedriften någonsin.

Nu är Sarah uppe i totalt 20 individuella VM-medaljer och har tangerat Michael Phelps rekord 

Inte nog med det. 50 m frisim är kvar på programmet. Där kan det bli en 21:a guldmedalj och då är hon den främsta någonsin i simvärlden

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

I Mora med omnejd uppstår i dag en allt mera förtätad stämning. Vasaloppet inleds och det påverkar allt och alla. Det är en ockupation av betydande delar av Dalarna som inleds och pågår i drygt två veckor och som tilltar i styrka för varje timme. när horder av skidåkare och deras närmaste ansluter tilltar i ett allt större antal för varje timme till och med söndagen den 3 mars. Alla ska hitta sitt boende och bli hemmastadda.Många av oss övriga nöjer oss med att följa skådespelet via TV:n.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.