Tiger Woods tillbaka på golfbanan

Tiger Woods är tillbaka på golfbanan. Han står till och med som värd för Genesis Invitational på Riviera CC utanför Los Angeles de närmaste dagarna. Och han utmanas faktiskt av en svensk, av de utvalda 70 världsstjärnorna som sneglar mot förstaplatsen som belönas med 43 miljoner.

Tiger Woods är tillbaka på golfbanan - ocg då kommer även tusentals åskådare.hits Här ses han på Riviera Country utanför Los Angeles, där statusfyllda ClubGenesis Invitational inleddes på torsdagskvällen. Foto: Ryan Kang APP Photo.
Woods kom till spel i tre majors förra säsongen och spelade sedan även i sin egen tävling, Hero, World Challenge, på Bahamas. Han har hela tiden deklarerat han ska försöka spela några majors och ytterligare några tävlingar i år, om hans kropp håller

Ingen Woods i röd nike-tröja

Det är en ny och annorlunda Woods – utan sin mångårige caddie, Steve Williams, som fick sparken i höstas och nu är ersatt  med Lance Bennnett, Och även utan "livsponsorn", Nike, som enligt uppgift ska ha berikat stjärnan med totalt 500 miljoner dollar under deras mångåriga partnerskap som inleddes för 27 år sedan. Å andra sidan beräknas Nike ha tjänat åtskilliga miljarder dollar på den uppgörelsen.
’Nikes grundare, Phil Knight upplevde en feeling när han träffade den unge Woods i ungdomen och av deras handslag uppstod tidernas affärssucce i den penningstinna golfen.
På plats i Los Angeles finns också Ludvig Åberg som till med bedöms att vara en spelare för toppstriden.
Ludvig anses också ha chans ppå toppstriden.
Ola Lindgren, huvudtränare för herrlandslaget har gjort en ranking av svenska toppspelare under åren.
 I Dagens Nyheter hävdar han hur Ludvig kan efter Henrik Stenson, Robert Karlsson, Jesper Parnevik och Alex Norén bli femte svensk att rankas som tia eller bättre på världen. 
– Ludvig är diamanten i gänget, betonar Ola Lindgren som har följt ynglingen från Eslöv i flera år.
– Hans karriär är helt fantastiskt, naturligtvis. 
.
– Det som hände med hans proffsdebut och övergången var inget som någon ens kunde ha hoppats på. Det är unikt.
”Det finns ingen formel för att få fram en topp 50-spelare i världen, det ligger mycket på individen också”, säger Ola Lindgren.
Ludvig är i dag elva på världsrankingen, där enbart fyra svenskar varit högre under åren. 

Svenskarnas världsranking

Fakta visar:
Henrik Stenson: 2 (2014).
Robert Karlsson: 6 (2008).
Jesper Parnevik: 7 (2000).
Alex Norén 8: (2017).
Ola Lindgren fortsätter i DN:
– Han är en kille som gått igenom hela den svenska modellen, han har gått hela vägen genom riksidrottsgymnasium, pojklandslag, herrlandslag och blivit proffs, 
Till saken hör  att han som 20-åring rankades trea i sin åldersgrupp i Sverige…
"vi måste ha tålamod

– Det är jäkligt kul att det är just Ludde som har lyckats. Han är världens mest ödmjuka och trevliga person. Det är också ett  bevis på att man ska stå lugn när det blåser eller när man har lite motgångar – resultaten kommer.

"Vi måste ha tålamod"

Ola Lindgren ser förändringar över tid:

-Efter en tid där spelare som Henrik Stenson och Robert Karlsson firat stora framgångar – var det ganska tunt på återväxten.

– Vi var öppna tidigt med att det skulle bli sämre. 70-talisterna var urstarka, 80-talisterna en liten grupp

– Vi är en ganska liten nation så det kommer gå lite i vågor. Och det tror jag att vi måste acceptera, säger han.

Fakta

Ludvig Åberg är tia efter första rundan på Riviera Country Club i Kalifornien.  Han noterade 68 slag, tre under par, med fem birdies och två bogey och behövde fyra slag mer än amerikanen Patrick Cantlay.  

Tiger Woods följdes av många åskådare och behövde 72 slag och har en 49:e plats.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.