Han räddar damfotbollen

Kent Widding Persson är en gammal Malmöpåg och gillar Malmö FF sedan barnsben. Men när han blir affärsmannen och sponsorn går han egentligen emot sin egen vilja och av MFF Dam skapas LDB Football Club Malmö. Ett namnbyte som räddar verksamheten, men som startar en diskussion i idrotts-Sverige.


Kent Widding Persson är en gammal Malmöpåg och gillar Malmö FF sedan barnsben. Men när han blir affärsmannen och sponsorn går han egentligen emot sin egen vilja och av MFF Dam skapas LDB Football Club Malmö. Ett namnbyte som räddar verksamheten, men som startar en diskussion i idrotts-Sverige.

 

- Nya tidens ordning, menar de som accepterar mammons betydelse och vikt.

- Helgerån, anser nostalgikerna eller åtminstone de som värnar om tradition och klubbkänsla.

I Sydsvenska Dagbladet säger Kent Widding Persson:

– Men jag satsar inte 25,5 miljoner kronor på att få ha LDB-märket på en MFF-tröja.
– Hade Bengt Madsen (ordförande i MFF) stigit in och sagt att han sponsrar damlaget, då hade jag klivit tillbaka. Men jag har pratat med Bengt. Och gör jag inte den här satsningen finns det inget damlag kvar.

MFF Dams extra årsmöte godkände namnbytet och samtidigt valdes Kent Widding Persson in i LDB Football Club Malmös styrelse. Det är nya tidens ordning.

Klubben garanteras minst tre miljoner kronor per år.
– Men i år sätter vi in 4,5 miljoner kronor för att också täcka omprofileringskostnaderna.

Sponsorpaketet omfattar tre år och bolaget Hardford har en option om ytterligare fem år.
En annan skånepåg med guldbyxor, Percy Nilsson, har del i affären. De är nämligen polare, Nilsson och Persson. Ett telefonsamtal, lite resonemang och de var överens. Kent Widding Persson har för övrigt ett förflutet i Malmö Redhawks styrelse. Percy Nilsson tar en del av lösningen genom att anställda damlagets stjärna, Astildhur Helgasdottir.

 

MFF dam var konkurshotat och ordföranden Ingrid Gunnarson befarade att verksamheten inte skulle kunna fortsätta. Därför fanns inget annat val än att
– Jag var chockad över hur illa det var ställt. Nu ger jag klubben en ekonomisk garanti. En trygghet. Jag kommer att ta ansvar för det här, säger Kent Widding Persson i Sydsvenskan.
Han känner sympati, men påpekar att det är en affärsmässig syn som har gjort beslutet möjligt.
– LDB ska synas. Det är produkt som riktar sig till kvinnor.

 

Vid presskonferensen presenterades klubbmärket med texten ”LDB Football Club Women.” Men
Kent Widding Persson var snabb och menade att arbetet har skett i ett högt tempo och och att ”Women” ska ersättas av”Malmö”.

Utseende på klubbmärke och tröjfärgen, det var gult vid introduktionen, ska diskuteras framöver.

– LDB har haft gult som färg sedan 1940, men vi har dessutom färgerna lila, rosa och grönt. Tjejerna i laget ska få vara med och påverka, menade Kent Widding Persson.
Kent Widding Persson är ägare till företaget Hardford som tillverkar hudvårdsprodukter. Själv är han bosatt i Salzburg.

 
 

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.