Ny huvudsponsor för damfotbollen

Folksam har tecknat ett utökat samarbetsavtal med Svenska Fotbollförbundet. Uppgörelsen sträcker sig fram till och med 2010 och satsningen riktas mot svensk dam- och flickfotboll. Det har UInte framkommit hur mycket avtalet är värt.

Folksam har tecknat ett utökat samarbetsavtal med Svenska Fotbollförbundet. Uppgörelsen sträcker sig fram till och med 2010 och satsningen riktas mot svensk dam- och flickfotboll. Det har UInte framkommit hur mycket avtalet är värt.

 

Folksam blir officiell partner till damlandslaget och huvudsponsor av Damallsvenskan. Folksam får bland annat rättigheterna till reklam på samtliga damallsvenska lags match- och träningströjor samt på arenorna. Dessutom startas ett gemensamt projekt med målet att förebygga knäskador hos unga fotbollstjejer.

– Som idrottens försäkringsbolag känns satsningen på dam- och flickfotboll viktig för Folksam. Fotbollen engagerar och aktiverar många människor, och det ligger i tiden att damfotbollen uppmärksammas än mer än tidigare, säger Mats Andersson, sponsringsansvarig hos Folksam.

På Svenska Fotbollförbundet ser man Folksam som en långsiktig och naturlig samarbetspartner.
– Det är glädjande att Folksam valt att ytterligare utöka samarbetet med svensk fotboll och att damfotbollen får en stark och engagerad samarbetspartner genom Folksams satsning, säger Jan Larsson, marknadschef, Svenska Fotbollförbundet.

Hos Elitföreningen Damfotboll, som är damelitklubbarnas intresseorganisation, gläds man åt Folksams satsning på Damallsvenskan.
– Det är oerhört värdefullt att Damallsvenskan nu fått en huvudsponsor. Att Folksam genom sin satsning visar att de ser marknadsvärdet i damfotbollen kan förhoppningsvis bana väg för fler aktörer, menar EFD:s ordförande Susanne Erlandsson.

1,6 miljoner idrottsaktiva är försäkrade genom Folksams samarbete med idrottsförbunden. Det första avtalet med idrottsrörelsen tecknades 1936. Samarbetet med Riksidrottsförbundet, dess distriktsförbund och specialidrotter är ryggraden i Folksams samarbete med idrottssverige.

 

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.