MFF går till motattack

Splittringen är total. Uppgörelsen som skulle ge rekordstora sponsorbelopp leder i stället till jobb för juristerna. Nu vill Malmö FF avvisa IMG:s stämningansökan och anser att företaget inte har rätt till någon form av ersättning eftersom inget arbete är utfört.

Splittringen är total. Uppgörelsen som skulle ge rekordstora sponsorbelopp leder i stället till jobb för juristerna. Nu vill Malmö FF avvisa IMG:s stämningansökan och anser att företaget inte har rätt till någon form av ersättning eftersom inget arbete är utfört.

 

Den 28 augusti lämnade IMG in en stämningsansökan mot Malmö FF vid Malmö tingsrätt med krav på provision för 2006 och 2007. Det var då IMG skulle utveckla MFF:s sponsorsamarbete och det fanns förväntningar om mångmiljonbelopp som skulle stärka klubbkassan.

Men samarbetet fungerade aldrig, mycket beroende på att parterna varken fann arbetsrutiner eller ett avtal. Resultatet av den jättelika satsningen blev noll.

I somras framkom plötsligt att IMG ändå hade krav på ersättning och i augusti lämnades en stämningsansökan in.

Nu tillbakavisas kraven konsekvent av MFF där ledningen menar att ”kraven har gjort oss väldigt förvånade, men vi har ändå i bästa samförstånd försökt komma överens med IMG, vilket inte lyckats”.

När fredstrevaren inte haft någon verkan gör nu MFF gällande att tingsrätten inte är behörig att pröva målet. MFF menar i en presskommuniké:

”att tingsrätten är inte behörig att pröva målet eftersom parterna varit överens om att eventuella tvister ska avgöras genom skiljeförfarande.
att MFF och IMG tecknade i november 2005 en avsiktsförklaring som innebar att förhandlingar skulle inledas kring rättigheter och skyldigheter först vid ett undertecknande av ett slutgiltigt avtal”.
Parterna förhandlade under 2006 för att nå en överenskommelse samtidigt som samarbetet förbereddes, men upptäckte hur olika de resonerade.

Enligt MFF var det då aldrig frågan om att begära ersättning och pengar har heller inte överförts mellan parterna. När IMG i januari 2007 avbröt förhandlingarna förekom heller inte några krav på ersättning.

MFF konstaterar i sitt utlåtande:
”Om det skulle vara så att ett samarbetsavtal hade funnits är MFF:s anspråk på IMG större än det belopp som IMG eventuellt kan erhålla”.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.