Nu protesterar sponsorerna!

- Detta är något som vi helt måste ta avstånd ifrån. Eftersom vi är ett försäkringsbolag har vi ännu större krav än andra varumärken att hantera dessa frågor. Lars-Inge Svensson, sponsringsansvarig vid Folksam, reagerade omedelbart efter Hammarbys skandalscener på Söderstadion.

- Detta är något som vi helt måste ta avstånd ifrån. Eftersom vi är ett försäkringsbolag har vi ännu större krav än andra varumärken att hantera dessa frågor.

Lars-Inge Svensson, sponsringsansvarig vid Folksam, reagerade omedelbart efter Hammarbys skandalscener på Söderstadion.

 

När Hammarbys supporters skämde ut sig drabbas klubben som nu kallar sina sponsorer till en träff för att diskutera problemen.

- Vi har fått en inbjudan av Hammarby till ett möte med anledning av detta, säger Lars-Inge Svensson, sponsringsansvarig på Folksam, till Dagens Media.

När supporters överöste domare och bollkallar med diverse föremål reagerade Lars-Inge Svensson och gjorde sig till talesman för sponsorer:

- Om detta fortsätter kan vi komma att omvärdera balansen i sponsoruppdraget och lämna elitfotbollen.

- Blir detta återupprepat kommer vi inte sitta med armarna i kors. Det kan innebära att vi omvärderar balansen i sponsorarbetet och lämnar eliten och arbetar med andra delar av fotbollen där det inte finns sådana förtecken. Damfotboll och ungdomsfotboll har inte de här problemen.
Samtidigt säger Lars-Inge Svensson i Dagens Media att han inte heller ser en lösning i att Folksam ska dra sig undan sitt ansvar:
- Vi vill gärna ta en aktiv roll och vara påverka. Det är en väg som är bättre i ett långt perspektiv än att dra sig ur helt.

 

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.