Telenor satsar på damtennis

När Nordea Nordic Light Open spelas 28 juli till 3 augusti finns Telenor med som en av sponsorerna. Satsningen riktas mot besökarna, både på Stockholms Stadion och på ett evenemang i Kungsträdgården 25-27 juli.
– Telenor ser mycket fram emot att jobba med Nordea Nordic Light Open. Damtennis är världens i särklass största kvinnliga proffsidrott, så för oss är det självklart roligt att synas i de här sammanhangen, säger Marec-Nicholas Gasiun, Sales Incentives Manager på Telenor.

 

I Telenors satsning ingår bland annat att bygga upp den totala trådlösa Internetlösningen på Stockholms Stadion och förse Nordea Nordic Light Opens turneringsorganisation med telefoner och abonnemang. Telenor kommer också aktivera sig på Stadion och på den tre dagar långa ”förfesten” i Kungsträdgården 25-27 juli, då bland annat allmänheten får möjligheten att spela minitennis på en provisorisk tennisbana.

– Vi är väldigt glada för att ytterligare ett av Nordens starkaste varumärken sluter upp bakom Nordea Nordic Light Open. Telenor är en viktig strategisk partner och deras medverkan kommer att höja upplevelsen för turneringens besökare, både på Stadion och på förfesten i Kungsträdgården, säger Stefan Bladh, projektledare för Nordea Nordic Light Open.

Sedan tidigare är Nordea, MasterCard och Sony Ericsson ledande sponsorer för Nordea Nordic Light Open.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.