Wissman tröstar sig med sponsorkontrakt

Ena dagen stor glädje över ett nytt sponsorkontrakt, andra dagen tvingas han avstå tävlande. - Det vore vansinnigt att starta och riskera att tvingas vila längre fram på säsongen, säger Wissman som har tecknat nytt sponsringsavtal med it-bolaget Atea.
Ateas satsning på specialister går hand i hand med mina ansträngningar, säger Johan Wissman.

 

Ateas satsning på Johan Wissman och friidrottslandslaget är ingen slump. Det finns flera mjuka värden som stämmer överens mellan de båda parterna: man jobbar i team och kämpar för laget samtidigt som alla är specialister inom sitt fält. Med Ateas över 700 konsulter så handlar mycket om att sätta ihop rätt kompetens till varje uppgift.

– Det finns en del likheter mellan att bygga ett framgångsrikt friidrottslandslag bestående av många framgångsrika individuella atleter och att bygga ett framgångsrikt it-företag med många spetskompetenser som alla ska fungera i teamet, säger Lars Pettersson, vd för Atea.

Atea sponsrar Johan Wissman och även Linus Thörnblad, Mustafa Mohamed, Daniela Lincoln Saavedra, Emma Green samt tränaren Yannick Tregaro.

Sedan tidigare har Johan Wissman också kontrakt med svenska hälsobolaget Scandinavian Healthy Brands (NGM-MTF).

Efter silvermedaljen på 200 meter vid inomhus-VM i Valencia i mars har Johan Wissman tränat hårt inför OS. Han har vistats på Kanarieöarna och i Kroatien i perioder för att kunna träna i behagligt väder.

Men han är förföljd av problem. Feber och en överansträngd ljumske har besvärat honom.
Därför tvingades han lämna återbud till tisdagskvällens friidrottsgala i Tyskland.

- Att jag skjuter upp det här loppet är en ren försiktighetsåtgärd. Jag har varit lite förkyld och haft lite feber i helgen. Därför blir det inget lopp i dag, säger Johan Wissman till HD.
Nu blir det troligen premiär i Golden League-galan i Berlin 1 juni.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.