ÅF drabbas också

En motgång för Sanna Kallur - och för Ångpanneföreningen. Inte nog med att ÅF är Sannas sponsor, företaget är också ny titelsponsor till Golden League, man tvingas nu acceptera att den egna stjärnan måste avstå både Rom och Paris.

- Frustrerande, alla inställda tävlingar är ett bakslag, säger managern Daniel Wessfeldt till TT.

Hennes besked ska betraktas som en ren säkerhetsåtgärd, enligt tränaren Karin Torneklint:

- Egentligen är det bra med Sanna, hon har inte blivit sämre på något vis. Men hon är inte smärtfri än och då tycker vi att det är bättre att lägga fokus på träningen eftersom hon ligger efter. Det vore onödigt att riskera något på samma vis som i Oslo.

Endast DN Galan

Den enda starten hon gör inför OS är i DN Galan på Stockholms Stadion den 22 juli.

"Jag besväras fortfarande av ett ömmande smalben när jag springer häck. Som det känns nu så är det klokaste beslutet att fortsätta träningen utan inslag av tuff häcklöpning", säger hon i ett pressmeddelande.
"I stället kommer jag nu att ställa in mig på DN-galan den 22 juli då jag hoppas kunna vara bättre förberedd för ett häcklopp och därmed öka chanserna för en lyckad OS-start".

ÅF på Stadion

På Stadion får Ångpanneföreningen möjlighet att associeras fullt ut med sin stjärna. Men vid tävlingarna i Rom och Paris mister ÅF den lyskraft som det var tänkt att bli – dels som titelsponsor till Golden League och dels som sponsor till Sanna Kallur själv.

Hittills har hon bara kunnat göra en start i Golden League och det var vid premiären. Sedan har skador förstört säsongen. Värken i smalbenet är för påtaglig för att hon ska riskera något inför OS.
Daniel Wessfeldt är är Sanna Kallus manager och säger:

- Hade tävlingen i Rom varit OS hade hon säkert varit med, säger han till TT.
Även Christian Olsson har tagit beslutet att avstå tävlande för närvarande. Mycket talar för att även han avvaktar fram till DN Galan.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.