Eniro sponsrar DN Galan

Eniro är ny huvudsponsor för DN Galan. Sveriges ledande sökföretag utökar därmed sin satsning inom friidrotten. Sedan tidigare är Eniro huvudsponsor för Svenska friidrottsförbundet. Samtidigt har DN Galan klart med ett världsnummer till den 22 juli.

- Oerhört glädjande för DNGalan att Eniro nu valt att gå in som huvudsponsor. Det betyder att vår vision och satsning mot Golden League år 2010 får ytterligare tyngd, säger Rajne Söderberg, tävlingsdirektör för DNGalan.
DN Galans nya huvudsponsor Eniro är det ledande sökföretaget på den nordiska mediemarknaden och gör det enkelt att hitta personer, företag och produkter med hjälp av kataloger, nummerupplysning, Internet- och mobiltjänster. Eniro har verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Polen.

Rajne Söderbergs kontakter

Vem är den snabbaste mannen i världen? Frågan ska få sitt svar i DN Galan på Stockholms Stadion den 22 juli. Då möter världsrekordhållaren på 100 meter, Jamaicas Usain Bolt, sin landsman och förre världsrekordhållaren Asafa Powell.

DN Galan har lyckats med något som många andra arrangörer förgäves försökt med. Förklaringen kan stavas – Rajne Söderberg och hans kontakter bland atleter, agenter och förbund.

Duellen mellan världens snabbaste män kommer att visas i sportprogram i hela tv-världen och DN Galan kommer att direktsändas i sin helhet i Sveriges Television i tre timmar. Dessutom direkt i övriga nordiska länder, i arabiska kanalen Al Jezeera, och i Asiens främsta sportkanaler.

Giganternas enda möte

Det blir en laddad, het och exklusiv explosion på en arena som sett fler världsrekord – 83 stycken - än någon annan friidrottsarena i världen. Det blir också det enda tillfället då dessa snabba giganter i friidrottsvärlden möts inför OS i Peking.

Usain Bolt satte världsrekord med 9,72 sekunder på Icahn Stadium i New York för en knapp månad sedan. I sitt endast femte (!) lopp raderade han ut landsmannen Asafa Powells tidigare rekord på 9,74 sekunder, en tid som Powell noterat vid hela tre tillfällen. Bolt besegrade också i New York världsmästaren, amerikanen Tyson Gay.

I DN Galans startfält finns också Europas mest intressanta sprinter, Jaysuma Saidy Ndure. 24-åringen föddes i Gambia, men flyttade till Norge och är norsk medborgare. Jaysumas personliga rekord är 10,01 sekunder, satt i Doha den 9 maj. Europas sjunde bästa tid någonsin. På Stockholms Stadion får han chansen att med världens bästa draghjälp ta sig under magiska tiosekunders-gränsen.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.