Sponsorbrev efter fylleskandalen

Ett annorlunda initiativ, men onekligen har Svenska Handbollförbundet inte sett någon annan lösning än att gå ut med en offentlig ursäkt till sina sponsorer. Ordförande Arne Elovsson medger att han är chockad och förbannad.
Efter fylleskandalen i landslagstruppen har Elovsson känt sig tvingad att informera alla samarbetspartners. Brevet i sin helhet:
”Förbundets styrelse, dess tjänstemän och inte minst staben kring herrlandslaget är chockade/förbannade. Nu står vi där vi står och vi är oerhört medvetna om att det som skett strider mot alla kommersiella avtal vi har med samtliga samarbetspartners.
Personligen vill jag garantera Er att Svenska Handbollförbundet kommer att gå till botten med skeendet i Tyskland, dom inblandade är redan tills vidare uteslutna från spel i landslaget och vad som i slutändan kommer att ske med dom blir en sak för Förbundsstyrelsen, då hela skeendet är klarlagt.
Detta är en ny situation för mig som Förbundsordförande och jag hoppas att Ni litar på mig när jag säger att detta skall, så långt det står i vår makt, ej upprepas.
Arne Elovsson, ordförande”

- Det som har inträffat är naturligtvis beklagligt och tråkigt på alla sätt och vis, säger Svenska Spels informationsdirektör Andreas Jansson till Sport-Expressen.

Proviva är en annan sponsor. Företaget skriver på baksidan av en dryckesprodukt att: ”Vad dricker man om man vill bli världsmästare i handboll?”. Men drycken ska få finnas kvar på marknaden.

- Vi stoppar ingenting i dagsläget. De som satt kampanjen får hantera detta och just nu har de flesta semester, säger Göran Nyström, tillförordnad vd på Skånemejerier.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.