Svenska Spel glädjer gotlänningarna

Det jublas på Gotland. Tre Kronor kommer till ön för uppladdning inför VM. Det är förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson själv som tycker att det blir tjatigt med Stockholm ideligen för läger och nu tycker att Gotland är bra mycket bättre.

– Det här är ett viktigt läger för att komma igång ordentligt, säger han.

Hockeylandslaget tränar i Visby ishall 23-26 mars och de dagarna utgör första etappen mot VM 2009 i Schweiz 24 april-10 maj.

– Det är alltid kul med nya miljöer, vi ligger ofta på läger i Stockholmsområdet och det blir lätt lite enformigt, säger Gustavsson.

Till en icke obetydlig del av sanningen bakom lägret i Visby hör Svenska Spels huvudkontor i Visby. Huvudsponsorn som har ett omfattande avtal som täcker såväl samarbete med landslagen, elitserieklubbarna och lagen i allsvenskan.

Johan Lindvall, sponsorchef på Svenska Spel:

– Det känns otroligt kul att kunna fortsätta på den inslagna vägen och bjuda våra folkkära landslag till ön, säger han. Vår långa relation till ishockeyn och de utmärkta förutsättningarna att träna här gör det möjligt att genomföra lägret.

Bengt-Åke Gustafsson ser fram mot lägret på Gotland.

– Det är viktigt för oss att komma ut i landet och förhoppningsvis inspirera ungdomar att satsa på ishockey, säger han.

VM-läger nummer två är förlagt till Karlskrona och Malmö 30 mars till 3 april, därefter väntar ett VM-läger i Stockholm den 6-9 april och sedan ett läger inför Tjeckienturneringen Ceska Pojistovna Cup.

 

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.