Vattenfall sponsrar med snö

I april gick Vattenfall ut till samtliga medlemmar i Svenska Skidförbundet med möjligheten att ansöka om "Snösponsring" om max 100 000 kronor. Nära 350 av Sveriges skidklubbar nappade och nu har juryn beslutat vilka som får ta del av pengarna denna gång.

Vattenfall har stöttat Svenska Skidförbundet sedan 1994. Idag omfattar samarbetet alla grenar inom Svenska skidförbundet och Skidskytteförbundet.

Våren 2008 introducerades "Snösponsring" med mål att direkt stötta lokala skidklubbar runt om i landet. Motiveringen för att få sponsring kan handla om olika behov kopplade till snö såsom snökanoner, ny belysning i skidspåren, träningsresor eller frakt av snö från ishall till backe.

Av Sveriges omkring 1 500 skidklubbar är 700 aktiva. Av dessa ansökte hälften om snösponsring.
- Det känns jättekul att intresset var så stort. Alla som sökt har haft bra motiveringar och det har varit en tuff uppgift för juryn att utse dem som ska få snösponsring. Självklart hoppas vi att de som inte valts ut denna gång tar chansen att söka igen nästa år, säger Helena Kortered, sponsorchef Vattenfall Norden.

- Snösponsringen gör det möjligt för oss att ge välbehövligt finansiellt stöd till lokala klubbar som ofta drivs runt av engagerade medlemmar helt utan ersättning. En välkommen sidoeffekt av alla ansökningar är också att vi fått värdefull information om klubbarna och deras behov, säger Tomas Ringsby-Petersson på Svenska Skidförbundet.

Dessa klubbar fick snösponsring:
Alpina Klubben Vännäs
Brovallens IF / Rembo IK, Avesta kommun
Ulricehamns SK
FK Friskus Varberg
IF Hallby SOK i Jönköping
IFK Västerås
Kiruna BK
Luleå Freestyle Förening
MASK (Mälaröarnas Allmänna Skidklubb), Ekerö Stockholm
Njurunda Skidklubb, Sundsvall
Norrköpings Skidklubb
OK Dacke i Rödeby, Karlskrona
OK Landehof, Göteborg
SK Väst Alpin, Göteborg
Storvreta IK, Uppsala

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.