Kalmar FF tappar storsponsor

- Vi tjänar bra med pengar som amerikanerna säger, tycker Staffan Roth, marknadschef hos svenska mästarna, Kalmar FF, efter beskedet att en av klubbens största sponsorer, Kalmarhem, avstår från fortsatt samarbete.

Staffan Roth tycker att det är tråkigt att Kalmarhem tar ett beslut som innebär att partnerskapet avslutas omedelbart.

- Vi har ju tidigare varit med Kalmar FF och i och för sig har vi också fått mycket tillbaka. Men nu har vi dragit in all sponsring och orsaken är att vi kommer att göra en förlust i år och även nästa år. Kalmar FF är den enda föreningen som egentligen har kostat pengar, vår andra sponsring har varit småpengar till ungdomslag och liknande, säger Kalmarhems vd Britt Johansson till tidningen Barometern.

Kalmarhems hyresgäster har fått ett rabatterat pris till Kalmar FF: s allsvenska hemmamatcher. Men vid företagets senaste styrelsemöte togs beslutet att nu räcker det. Klubben tappar en av sina största sponsorer och ett värde av cirka 325 000 kronor per år.

Staffan Roth igen:

- Med våra mått mätt är Kalmarhem en stor sponsor, så det är synd att det blir så här. Men av någon anledning så brukar det alltid komma någon ersättare. Det var likadant när vi tappade Flextronics efter att Ronny (förre ordförande Nilsson, reds anm) slutade, säger Staffan Roth.
 

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.