Charlotte Kalla ska ratta Passat

Charlotte Kalla har numera hjälp av förre skidstjärnan Per Elofsson i affärskontakterna och är aktuell i Vattenfalls reklamfilm. Nu har hon klart med ytterligare ett sponsordrag. Hon ska ge draghjälp till Volkswagens kampanj för modellen Passat BlueMotion.

Charlotte Kalla är svenska folkets favoritidrottare - det visade sig när den populära skidåkaren röstades fram till Jerringpriset under Idrottsgalan i Stockholm. En av de många gratulanterna är Volkswagen, som nyligen slutit ett avtal med Charlotte Kalla.

VW:s nya ansikte

I den stora mängden av stjärnor på Idrottsgalan blev Charlotte Kalla den som lyste klarast. När svenska folket fick rösta fram 2008 års främsta idrottspersonlighet blev det stjärnskottet från Tärendö som vann och därmed fick motta Jerringpriset ur längdlandslagschefen Gunde Svans hand.

Nu presenteras hon som Volkswagens nya ansikte. Ett samarbete som inte kunde ha fått en bättre start.

- Vi gratulerar Charlotte till de priser hon mycket välförtjänt vann på Idrottsgalan. Vi är också mycket glada och stolta över att ha möjligheten att samarbeta med en sån stor idrottspersonlighet, säger Claes Jerveland, chef för Volkswagen

Kräver rätt bränsle

Hon kör numera en Passat BlueMotion - en bil med tydlig miljöprofil. Charlotte, som just nu är på väg till Världscup-tävlingarna i estniska Otepää, ska använda sin Passat till vardags. Det är en av de allra mest bränsleeffektiva bilarna i sin klass med en genomsnittlig förbrukning om 0,49 liter diesel/mil och koldioxidutsläppen är 129 gram/kilometer.

- Jag är glad över mitt samarbete med Volkswagen. För mig var det viktigt med en bil som har en tydlig miljöprofil, samtidigt som den måste vara bekväm och rolig att köra, säger Charlotte Kalla.

Utöver avtalet med Charlotte Kalla är Volkswagen Personbilar sedan i somras även samarbetspartner till det svenska längdskidlandslaget.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.