Emirates blir VM-fotbollens flygbolag

Emirates blir VM-fotbollens eget flygbolag, Pirelli är huvudsponsor till Kinas superliga i fotboll och Corinthians i Brasilen får en sponsor som betalar 16 miljoner. IA tar dig med på en sväng i sponsorvärlden.

(Fotboll/Sponsring) Emirates blir officiellt flygbolag för VM i fotboll 2010 som spelas i Sydafrika. Kontraktet är värt 1 miljon dollar. Dubaibaserade Emirates kommer att erbjuda paketresor med flyg, boende och matchbiljetter. Dessutom en säkerhetsgaranti om ens land inte kvalificerar sig för VM. Emirates har varit sponsor till det internationella fotbollsförbundet i tre år och har ett avtal som gäller till 2014.  (SportsPro)

(Fotboll/Sponsring) Den italienska däcktillverkaren Pirelli blir huvudsponsor för den kinesiska superligan i fotboll i ett avtal på tre år som värderas till 6,6 miljoner dollar. Pirelli, som satsar hårt i Shandongprovinsen,  är ju sedan tidigare stor sponsor av Zlatans Inter där man ibland har sitt företagsnamn i kinesiska bokstäver. Superligan kommer att sändas i den statliga televisionen och ligan har just nu väldigt flyt i affärerna. Pirelli är tillsammans med Qindaobaserade elektronikföretaget Aucma Cohas de senaste sponsorerna. Aucma Cohas betalr 1,1 miljoner dollar för att bli tröjsponsor till laget Zhongneng FC. (SportsPro)

(Fotboll/Sponsring) Det brasilianska laget Corinthians har gjort ett nytt avtal med Batavo, mat&dryckesföretaget som sponsrar Corinthians med 8 miljoner dollar under ett år. Det är det största sponsringsavtalet i brasiliansk fotboll någonsin. Batavo kommer att synas på matchtröjorna. Corithians, med Ronaldo som presenterade avtalet, är ett av Brasiliens populäraste lag. För att finansiera affären med Ronaldo, kommer intäkterna från resterande reklam på tröjorna att delas mellan Ronaldo och klubben. (SportsPro)

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.