Atletico Madrid till Åland

Atletico Madrid kommer till Åland för att spela match mot IFK Mariehamn. Skälet är att här på ön har spelbolaget Paf sin hemvist och därför har affären blivit möjlig. PAf är nämligen sponsor till La Liga-klubben.

- Vi är stolta över att kunna meddela att spanska storklubben Atletico Madrid möter IFK Mariehamn den 2 juni med avspark klockan 20.00, säger Pafs vd Lars Porko.

Paf är officiell sponsor för La Liga-klubben Atletico Madrid, som bland annat har nio ligatitlar och lika många cuptitlar. Den spanska storklubben ligger för tillfället på sjundeplats i ligan.

För en tid sedan lanserade Paf en ny och fräsch spelsajt i Spanien, unikt framtagen för Atletico de Madrids fans runt om i världen.

Det är tack vare Pafs samarbete med den spanska storklubben som stjärnspäckade Atletico Madrid kommer till Åland tisdagen den 2 juni för att möta IFK Mariehamn på Wiklöf Holding Arena.

- Det här betyder att Pafs spelkunder i Norden och i Spanien kan spela på Paf.com och vinna resor till Åland för att se toppmatchen, och kanske till och med träffa någon av klubbens stjärnspelare, påpekar Pafs PR-chef Krille Mattsson.

Atletico Madrids kommersiella direktör Juan Carlos Moya hälsar att klubben ser fram emot att få uppleva Norden och framför allt Pafs hemmaö Åland.

IFK Mariehamn har hand om matcharrangemangen och även biljettförsäljningen: "Vi ska göra vårt yttersta för att skapa en folkfest. Det är inte alla dagar vi kan erbjuda den åländska och nordiska publiken på ett spanskt storlag på Wiklöf Holding Arena. Det här är den hittills största internationella matchen IFK spelat", slår IFK:s kommersiella direktör Thomas Fonsell fast.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljonEN i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Tidigare VM-medaljören och tvåan i storslalomcupen Jessica Lindell Vikarby och Janne Blomqvist bli våra guider i vinterns alpina TV-sändningar.

– Det är en cool och komplex sport, och jag vill hjälpa till att förmedla helhetsbilden. Det är mycket som inte är sagt, säger Lindell Vikarby.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.