adidas skriver miljonkontrakt med Lotta

Lotta Schelin växer allt mera som den verkliga stjärnan i fotbollslandslaget. Ytterligare ett bevis är att adidas har tecknat ett miljonkontrakt med henne fram till och med sommaren 2014.

Under VM i Tyskland spelade och marknadsförde Lotta Schelin den senaste fotbollsskomodellen F50 adizero och använder nu likadana skor som en annan rätt duktig spelare, Leo Messi. 

Ett treårigt avtal

Hon räknas som en av damfotbollens största namn i världen och hade ett förmånligt förhandlingsläge när adidas sökte kontakt. Lotta Schelin har nu signat ett kontrakt som inkluderar även OS 2012 och EM 2013 på hemmaplan.

Ett avtal som via proffsspel och landslagsrepresentation ger adidas bra marknadsföring. Lotta Schelin har fått ett av de bästa skokontrakten någonsin.

- Lotta är inte bara en av Sveriges och världens just nu mest framstående fotbollsspelare utan representerar även på ett utmärkt sätt de värderingar adidas står för. Vi ser fram emot att se vilka höjder Lotta kan nå, säger Jonas Carlström, nordisk sponsringschef på adidas.

Älskar sin sko

Lotta Schelin ska representera adidas fotbollskoncept F50 – en produktserie specialgjord för spelare som gärna sticker ut på planen.

Den sko hon kommer att spela i, F50 adizero, bärs av många internationella stjärnor och blev med sin revolutionerande vikt, endast 150 g, en stor succé då den lanserades och är idag en av världens mest sålda fotbollsskor.

- Skorna är viktigaste av allt och att spela i en sko som känns snabb, lätt och snygg är perfekt, säger Lotta Schelin.

Lotta får tre veckors semester

Efter firandet på plats i Tyskland kom damlandslaget till Göteborg på måndagsförmiddagen för ett stort partaj med alla fans på Götaplatsen och medverkan vid Lotta Engbergs allsång på Liseberg.

Spelarna hann också med att träffa sina närmaste innan vardagen och en något lugnare tillvaro gäller från tisdagen.

Lotta Schelin får tre veckor semester och vill kopplavav från fotbollen totalt. "Tre veckor, det låter underbart. Jag måste verkligen ta tillvara på den här semestern", menar svensk damfotbolls omslagstjej.

Tillväxtverket svarar nu på idrottsrörelsens skarpa kritik avseende den statliga myndighetens återbetalningskrav på svenskt föreningsliv, totalt 72,6 miljoner i utbetalat stöd vid korttidsarbete under pandemin, med början i mars 2020.

Kommunen ger Växjös föreningar 45 miljoner till energibesparande åtgärder. När Arenastaden tillkom i Växjö för cirka tio år sedan var det en investering på 700 miljoner. Vissa hävdar att med allt kom det upp i miljarden. Med 15 minuters gångväg från centrum finns 14 olika arenor. Kostnaderna hölls nere erftersom föreningarna själva gjorde upphandlingen. Då var det en trendbrott i Sverige.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för att bli ordförande  i Svenska Fotbollförbundet, kunde på måndagen räkna in 18 tunga röster.

 Det största distriktet, Stockholm, har vid årsmöte beslutat att stödja valberedningens förslag, det vill säga Fredrik Reinfeldt, som har föreslagits av allsvenska BP.

-Vi har tidigt sagt att vi stödjer valberedningen i den här processen, något som bekräftades vid vårt årsmöte.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.