Sarah mot nya miljonkontrakt

”En medelmåttig fotbollsspelare tjänar mer än Sarah”, sa agenten Daniel Wessfeldt men visste att i bakgrunden väntade de stora sponsorpengarna för Sarah Sjöström. Nu börjar de falla ut.
Sarah Sjöström strålar av glädje och självförtroende i Rio. Frågan är vad som händer i de kommande loppen. Foto. Jessica Gow, TT

 

Sarah Sjöström närmar sig samma magnitud på sponsorskalan som Charlotte Kalla. Dvs pengar från de stora plånböckerna börjar bli åtkomliga.

Fyra stora sponsorer

Hon har redan fyra stora sponsorer i H&M, Procter & Gamble, Arena och Oatley. Men både fler och större belopp väntar.

Hennes lyskraft tilltar i takt med framgångarna – och en starkare förankring bland svenskarna hemma vid TV-apparaterna.

Daniel Wessfelt tog över jobbet som sponsoransvarig för Sarah Sjöström för ett par år sedan.

Ett av de första kontrakten som Wessfeldt medverkade till var ett avtal med H&M. Hon är klädföretagets sportambassadör under OS och ska också delta vid designen av framtida sportkollektioner.

Phelps och Spitz gjorde det

Inför OS uttalade sig Wessfelt:

- Det är ett marknadsmässigt avtal och i paritet med de bästa hon har sedan tidigare. Ambitionen är att det ska vara långsiktigt och inte bara över OS.

- Vissa "går genom taket" i sin idrott. Michael Phelps och Mark Spitz gjorde det. Sarah är en av dem som också kan göra det.

Inför Rio avvaktade Wessfeldt med diskussioner med företag. Han såg möjligheterna och förhandsläget blir nu ett helt annat.

- Vi har samma upplägg som vi hade med Kajsa Bergqvist. Få sponsorer, men stora företag med starka varumärken och långsiktiga avtal. Något av de nuvarande  avtalen ska skrivas om nästa år och vi ska ha in en ny storsponsor. Där har jag redan kontakt med ett storföretag och fler lär väl höra av sig. 

Sarah har redan börjat fylla på bankkontot. Prispengarna vid VM i Kazan för ett år sedan översteg en halv miljon kronor. De kom lägligt då hon just stod i begrepp att köpa en lägenhet i Stockholm.

Just nu växer hon också med en internationell måttstock. Därför handlar det om sjusiffriga belopp i avtalsdiskussionerna.

Den svenska hockeykartan blir allt mindre – det kan inte vara förbundsbasen Anders Larssons visioner om en ishockey för alla. Förbundets överklagandenämnd har avslagit fyra lags klagan sedan Licensnämnden inte beviljat spel i Hockeyettan säsongen 2024-2025.

Beslutet avser lagen Strömbro, Kristianstad, Bäcken och KRIF Hockey (Kallinge-Ronneby)  som samtliga degraderas till Hockeytvåan. Beskedet kan överklagas till Riksidrottsnämnden (RIN).

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

På fredagseftermiddagen kom utslaget från CAS som resultat av de svenska idrotternas protester sedan de inte hade blivit uttagna till OS  i Paris. 

Deras  yrkande att ändå få klartecken och kunna resa till OS nobbades, vilket var ganska väntat, enligt advokaten Karl Ole Möller som var de fem atleternas  talesman. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elite Hotels of Sweden är stolta att tillkännage att vår grundare, Bicky Chakraborty, har valts in i Swedish Tennis Hall of Fame. En av Svenska Tennisförbundets största sponsorer tar plats bredvid legendarer som Björn Borg, Stefan Edberg, Mats Wilander,s Magnus Norman, Thomas Enqvist och Kent Karlsson.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

Ingen kan undgå att OS är i antågande.  Det blir en och annan timme framför TV:n de närmaste veckorna. Inget slötittande utan vi är på helspänn hela tiden.  Man vill ju ha koll på allt. I klartext, det tar på krafterna att vara uppdaterad . Vi förbereder på skilda sätt. Vissa kan till och med strunta i evenemanget, andra sitter som klistrade vid tv:n.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.