Med två verkliga ess ökar marknadsvärdet

Förbundets marknads-och kommunikationschef Håkan Blidberg smakar belåtet på frågan om hur mycket avtalet är värt. Det är uppenbart att det handlar om cirka 10 miljoner fram till OS 2026.

Svenska skidskytteförbundet träffar mitt i prick numera. I dag blev det officiellt att Hudikvallsföretaget Monitor ERP System blir skidskytteförbundets nya huvudsponsor.  

Med två ess i huvudroller har Skidskytteförbundet ökat attraktionskraften ytterligare. Både Hanna Öberg och Stina Nilsson är favoriter hos många hemma i TV-sofforna, vilketv påverkar marknadsvärdet avsevärt.

Under lördag och söndag premiärtävlar skidskyttarna i Idre. Det är på Idre Fjäll skjutstationer debutanten Stina Nilsson ska försöka träffa tavlorna. Stinas premiär följs inte bara av skidskyttevärlden utan av alla skidintresserade.

Skidskytteförbundets avtal med Monitor ERP System är det största och mest långsiktiga partnerskap någonsin för Skidskytteförbundet. 

Avtalet är banbrytande för svenskt skidskytte. Det känns fantastiskt roligt att ett svenskägt, världsledande företag som Monitor ERP System väljer att fokusera sin globala marknadsföring på oss, säger Sofia Domeij, Skidskytteförbundets ordförande.

Avtalet ”jättestort”

Monitor ERP startade sin verksamhet 1974. Företaget har 310 anställda varav 190 i Hudiksvall. 

- Vi gör affärssystem för tillverkande företag. Just nu är det 4 500 företag som använder vårt system. Vi har kontor i Finland, Norge, Polen, Kina och Malaysia. Nu tänker vi satsa på Tyskland där skidskytteintresset är stort. För att vi ska nåt ut med vår satsning i Tyskland är det viktigt att vi hittat rätt partner. Och det vet vi att vi har i Skidskytteförbundet, säger Morgan Persson, vd. 

Hur stort är avtalet ekonomiskt?

- Jättestort! År tre till sex växlar vi upp samarbetet med Skidskytteförbundet. Vi vill med vår satsning nå fler medarbetare och kunder och förstås tala om för befintliga kunder att vi finns, säger Morgan Persson.

 Någon anknytning till sporten har inte företaget. 

- Jo, säger Morgan Persson, vår finanschef Pär Ola Gustavsson har två junior-SM-guld i skidskytte. 

Avtal med Brynäs

Sedan två år har Monitor ett 5-årigt avtal med Brynäs IF. Klubben spelar i Monitor ERP Arena.

Företagets ägs till 100 procent av Morgan Perssons brorson Jörgen Persson. Jörgens pappa avled 2016.

- Våra värderingar har tre värdeord: Långsiktiga, engagerande och jordnära. Vi har en långsiktig plan för samarbetet med Skidskytteförbundet. Vi vill att vår satsning ska nå hela bredden inom svenskt skidskytte, säger Jörgen Persson bland annat.

Förutom sponsorpengarna har företaget skänkt ett stort antal luftgevär av typen FX Biathlon från FX Airguns till Skidskytteförbundet.

Göran Söderlund

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nej  Östersunds fotboll får vänta ytterligare på klartecken för spel i Superettan kommande säsong. Svenska Fotbollförbundets licensnämnd gjorde på måndagen en bedömning av lagets finansiella situation, men besked dröjer.

 Nästa år fyller Mölle Golfklubb 80 år. Under ett helt år har det arbetats målmedvetet och tålmodigt med att förbättra banan ur olika aspekter, delvis för att banan ska vara rolig och vacker att spela jubileumsåret 2023. Men många av förbättringarna är också av mer långsiktig karaktär. Mölle GK är en klubb med stora ambitioner och långsiktiga mål. 

Premier League-klubben Manchester United kan få nya ägare.Det råder onekligen turbulens hos Manchester United. Cristiano Ronaldo lämnar klubben med omedelbar verkan och samtidigt meddelar klubbens ägare att de kan tänka sig att sälja klubben..

Hos grannarn i Manchester City är det desto lugnare. Tränaren Pep Guardiola sitter med pennan i hande för att skriva på ett kontrakt som innebär att han stannar till och med 2025.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

För tionde året i rad stärker Svenska Spel svensk ungdomsidrott när årets pengar från initiativet Gräsroten betalas ut idag. Sedan starten av Gräsroten har drygt en halv miljard kronor betalats ut till ungdomsidrotten.

I år får 8 567 föreningar i 73 idrotter dela på 35 miljoner kronor. Pengarna är öronmärkta att gå direkt till föreningarnas ungdomsverksamhet och det är Svenska Spels kunder som bestämmer hur pengarna fördelas.

Fotbollsåret 2022 går mot sitt slut och ska summeras. Vem ska få Guldbollen? Vem plockar hem Diamantbollen? Och vem gjorde Årets mål? Den 27 december kommer svaren i tv-programmet Fotbollsåret. I under något annorlunda former,. För första gången sker det annorlunda att en tidning sänder kulmen. Sportbladet har köpt rättigheterna via en uppgörelse med Svenska Fotbollsförbund. Annars har TV4 sänt galan de senaste åren. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.