Med två verkliga ess ökar marknadsvärdet

Förbundets marknads-och kommunikationschef Håkan Blidberg smakar belåtet på frågan om hur mycket avtalet är värt. Det är uppenbart att det handlar om cirka 10 miljoner fram till OS 2026.

Svenska skidskytteförbundet träffar mitt i prick numera. I dag blev det officiellt att Hudikvallsföretaget Monitor ERP System blir skidskytteförbundets nya huvudsponsor.  

Med två ess i huvudroller har Skidskytteförbundet ökat attraktionskraften ytterligare. Både Hanna Öberg och Stina Nilsson är favoriter hos många hemma i TV-sofforna, vilketv påverkar marknadsvärdet avsevärt.

Under lördag och söndag premiärtävlar skidskyttarna i Idre. Det är på Idre Fjäll skjutstationer debutanten Stina Nilsson ska försöka träffa tavlorna. Stinas premiär följs inte bara av skidskyttevärlden utan av alla skidintresserade.

Skidskytteförbundets avtal med Monitor ERP System är det största och mest långsiktiga partnerskap någonsin för Skidskytteförbundet. 

Avtalet är banbrytande för svenskt skidskytte. Det känns fantastiskt roligt att ett svenskägt, världsledande företag som Monitor ERP System väljer att fokusera sin globala marknadsföring på oss, säger Sofia Domeij, Skidskytteförbundets ordförande.

Avtalet ”jättestort”

Monitor ERP startade sin verksamhet 1974. Företaget har 310 anställda varav 190 i Hudiksvall. 

- Vi gör affärssystem för tillverkande företag. Just nu är det 4 500 företag som använder vårt system. Vi har kontor i Finland, Norge, Polen, Kina och Malaysia. Nu tänker vi satsa på Tyskland där skidskytteintresset är stort. För att vi ska nåt ut med vår satsning i Tyskland är det viktigt att vi hittat rätt partner. Och det vet vi att vi har i Skidskytteförbundet, säger Morgan Persson, vd. 

Hur stort är avtalet ekonomiskt?

- Jättestort! År tre till sex växlar vi upp samarbetet med Skidskytteförbundet. Vi vill med vår satsning nå fler medarbetare och kunder och förstås tala om för befintliga kunder att vi finns, säger Morgan Persson.

 Någon anknytning till sporten har inte företaget. 

- Jo, säger Morgan Persson, vår finanschef Pär Ola Gustavsson har två junior-SM-guld i skidskytte. 

Avtal med Brynäs

Sedan två år har Monitor ett 5-årigt avtal med Brynäs IF. Klubben spelar i Monitor ERP Arena.

Företagets ägs till 100 procent av Morgan Perssons brorson Jörgen Persson. Jörgens pappa avled 2016.

- Våra värderingar har tre värdeord: Långsiktiga, engagerande och jordnära. Vi har en långsiktig plan för samarbetet med Skidskytteförbundet. Vi vill att vår satsning ska nå hela bredden inom svenskt skidskytte, säger Jörgen Persson bland annat.

Förutom sponsorpengarna har företaget skänkt ett stort antal luftgevär av typen FX Biathlon från FX Airguns till Skidskytteförbundet.

Göran Söderlund

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Aldrig någonsin har en svensk idrottstrupp med damer backats upp så massivt och till priset av så många miljoner. EM-slutspelet för damer innebär en jättesatsning från Svenska Fotbollförbundet och innebär en upptrappning till rekordnivåer. Men målet är också att erövra ett EM-guld och nå mångmiljonutdelning från Uefa.

Idrotts-Sverige förändras. Vissa sporter ökar i antal utövare, värre är att flera tappar medlemmar. Dessutom förfaller många idrottsplatser och hallar, ett stort antal är i bedrövligt skick.

Men det finns också ett nytt idrotts-Sverige. Som i Sjötorp, samhället vid Vänern där Göta kanal börjar eller slutar.

Elless idrottsförening är modellen för framtiden.

 

I dag startar vår artikelserie om anläggningar

Svensk Elitfotboll blir en av de första enskilda aktörerna från Idrotten att vilja synas i bruset och mediapådraget under Almedalsveckan.  SEF ska tillsammans med elitfotbollens huvudpartner, Unibet, genomföra två seminarier. Ämnena är ”Hur kan idrott och spelbolag jobba ansvarsfullt tillsammans” respektive ”hur ska matchfixning bekämpas”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nära 7 miljoner kronor utlovas till de klubbar som kvalar till internationellt gruppspel

Europafonden ska hjälpa svenska klubbar att nå ett gruppspel i Champions League, i Europa League eller i Europa Conference League. Pengarna kommer från den så kallade Europafonden som finansieras av elitfotbollens huvudsponsor Unibet. 

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.