Med två verkliga ess ökar marknadsvärdet

Förbundets marknads-och kommunikationschef Håkan Blidberg smakar belåtet på frågan om hur mycket avtalet är värt. Det är uppenbart att det handlar om cirka 10 miljoner fram till OS 2026.

Svenska skidskytteförbundet träffar mitt i prick numera. I dag blev det officiellt att Hudikvallsföretaget Monitor ERP System blir skidskytteförbundets nya huvudsponsor.  

Med två ess i huvudroller har Skidskytteförbundet ökat attraktionskraften ytterligare. Både Hanna Öberg och Stina Nilsson är favoriter hos många hemma i TV-sofforna, vilketv påverkar marknadsvärdet avsevärt.

Under lördag och söndag premiärtävlar skidskyttarna i Idre. Det är på Idre Fjäll skjutstationer debutanten Stina Nilsson ska försöka träffa tavlorna. Stinas premiär följs inte bara av skidskyttevärlden utan av alla skidintresserade.

Skidskytteförbundets avtal med Monitor ERP System är det största och mest långsiktiga partnerskap någonsin för Skidskytteförbundet. 

Avtalet är banbrytande för svenskt skidskytte. Det känns fantastiskt roligt att ett svenskägt, världsledande företag som Monitor ERP System väljer att fokusera sin globala marknadsföring på oss, säger Sofia Domeij, Skidskytteförbundets ordförande.

Avtalet ”jättestort”

Monitor ERP startade sin verksamhet 1974. Företaget har 310 anställda varav 190 i Hudiksvall. 

- Vi gör affärssystem för tillverkande företag. Just nu är det 4 500 företag som använder vårt system. Vi har kontor i Finland, Norge, Polen, Kina och Malaysia. Nu tänker vi satsa på Tyskland där skidskytteintresset är stort. För att vi ska nåt ut med vår satsning i Tyskland är det viktigt att vi hittat rätt partner. Och det vet vi att vi har i Skidskytteförbundet, säger Morgan Persson, vd. 

Hur stort är avtalet ekonomiskt?

- Jättestort! År tre till sex växlar vi upp samarbetet med Skidskytteförbundet. Vi vill med vår satsning nå fler medarbetare och kunder och förstås tala om för befintliga kunder att vi finns, säger Morgan Persson.

 Någon anknytning till sporten har inte företaget. 

- Jo, säger Morgan Persson, vår finanschef Pär Ola Gustavsson har två junior-SM-guld i skidskytte. 

Avtal med Brynäs

Sedan två år har Monitor ett 5-årigt avtal med Brynäs IF. Klubben spelar i Monitor ERP Arena.

Företagets ägs till 100 procent av Morgan Perssons brorson Jörgen Persson. Jörgens pappa avled 2016.

- Våra värderingar har tre värdeord: Långsiktiga, engagerande och jordnära. Vi har en långsiktig plan för samarbetet med Skidskytteförbundet. Vi vill att vår satsning ska nå hela bredden inom svenskt skidskytte, säger Jörgen Persson bland annat.

Förutom sponsorpengarna har företaget skänkt ett stort antal luftgevär av typen FX Biathlon från FX Airguns till Skidskytteförbundet.

Göran Söderlund

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Striden i Hockeyettan fortsätter, trots  Ishockeyförbundets uppmaning att avbryta bojkotten mot Boden och Karlskrona och vägran att spela matcher I de lagens arenor. 

På fredagen meddelade Piteå Hockey att fredagskvällens möte med Boden Hockey i Björknäshallen är inställd.  Olof Östblom, ordförande i förbundets tävlingsutskott är informerad och har lämnat över ärendet till tävlingsnämnden, ordförande Jonas Sandberg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.