Miljonskulderna tar Santhe hand om

Hösten 2019 räddade Santhe Dahls pengar Växjö DFFs elitlicens.

Nu är det dags igen.

68-åringen är storägare och ordförande i Vidakoncernen, där han tidigare var koncernchef.

-Jag tröttnar inte på att lägga in flera miljoner varje år på att stödja klubbens ekonomi, men på kort sikt behövs fler sponsorer, deklarerar Sathe Dahl själv.

Han  konstaterar att han under åren gjort både hyfsade och bra affärer och erinrar om 

- En del tycker säkert att detta är ett tokigt engagemang, men jag tror på Växjö DFF-Det finns ett A-lag som öser in mål och har ett bra ledarteam och det finns en bra sammanhållning i föreningen.

Aldrig sett laget

Han har också medgett att han aldrig sett laget spela,

I en annan intervju har Träpatronen Santhe Dahl hävdat att hemligheten bakom sina affärsframgångar är att han varit ”på rätt plats vid rätt tillfälle Namnet Vida Arena, hockeytemplet i Växjö, kommer också från Sveriges största sågverkskoncern med bland annat 12 sågverk och cirka 1250 anställda.

Växjö DFF AB ägs av Santhe Dahl Invest AB (59,2 procent), Växjö DFF (23,7 procent), Ambrion Invest AB (15,4 procent, Johnny Lindman ägare, tidigare sportchef) och övriga (1,7 procent)

I senaste bokslutet gjorde Växjö DFF AB en rekordförlust på 5 065 000 kronor, efter finansiella poster, gäller alltså för 2021.Då spelade laget i Damallsvenskan, men fick stiga ner till Elitettan. 

Täckelsen faller tungt och är svår att fånga upp i ekonomiska termer då omsättningen var omkring  6 miljoner.

Hamnat i samma situation igen

Karl Jansson, VD i Växjö DFF AB skingrar inte höstdimmorna när han i dagarna kommenterade nuläget i tidningen Smålandsposten:

-Det ekonomiska läget i driften liknar det vi hade föregående säsong

Om ekonomisidan misslyckats med att peaka är den sportsliga delen ett stort glädjeämne.  

A-laget leder nämligen 14-lagsserien – Elitettan - efter 22 matcher med hela 8 poäng och med 69 gjorda mål och bara 12 insläppta. Andraplatsen delas av IK Uppsala, IFK Norrköping och Alingsås FC United.

Laget leds av den välutbildade och meriterade tränaren Olof Unogård, 34, som kommer från Bollnäs och har redan hunnit med att föra upp ett lag i damfotbollens högsta serie, Hammarby IF DFF och även tränat topplaget Linköping FC.

Locktonerna från den publik- och penningstarka damfotbollen i England finns där runt hörnet

Publiksnittet i Elitettan, när samtliga lag har spelat 11 hemmamatcher, två hemmamatcher per lag återstår, ligger på 200. Högst snitt har Norrköping med 637 personer, följt av Uppsala på 330 och Växjö på 292. Publikintäkterna för Växjö DFF på sina hemmamatcher räcker inte till att betala en av domarnas resekostnader.

I Damallsvenskan är publiksnittet 835 personer och toppas av Hammarby IF med 2617. Därmed borde hela domarkostnaderna täckas av publikintäkterna och även bli till ett överskott.

Curt Einarsson

Briefing : Johan Svedbom             Källa: Smålandsposten

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.