Miljonskulderna tar Santhe hand om

Hösten 2019 räddade Santhe Dahls pengar Växjö DFFs elitlicens.

Nu är det dags igen.

68-åringen är storägare och ordförande i Vidakoncernen, där han tidigare var koncernchef.

-Jag tröttnar inte på att lägga in flera miljoner varje år på att stödja klubbens ekonomi, men på kort sikt behövs fler sponsorer, deklarerar Sathe Dahl själv.

Han  konstaterar att han under åren gjort både hyfsade och bra affärer och erinrar om 

- En del tycker säkert att detta är ett tokigt engagemang, men jag tror på Växjö DFF-Det finns ett A-lag som öser in mål och har ett bra ledarteam och det finns en bra sammanhållning i föreningen.

Aldrig sett laget

Han har också medgett att han aldrig sett laget spela,

I en annan intervju har Träpatronen Santhe Dahl hävdat att hemligheten bakom sina affärsframgångar är att han varit ”på rätt plats vid rätt tillfälle Namnet Vida Arena, hockeytemplet i Växjö, kommer också från Sveriges största sågverkskoncern med bland annat 12 sågverk och cirka 1250 anställda.

Växjö DFF AB ägs av Santhe Dahl Invest AB (59,2 procent), Växjö DFF (23,7 procent), Ambrion Invest AB (15,4 procent, Johnny Lindman ägare, tidigare sportchef) och övriga (1,7 procent)

I senaste bokslutet gjorde Växjö DFF AB en rekordförlust på 5 065 000 kronor, efter finansiella poster, gäller alltså för 2021.Då spelade laget i Damallsvenskan, men fick stiga ner till Elitettan. 

Täckelsen faller tungt och är svår att fånga upp i ekonomiska termer då omsättningen var omkring  6 miljoner.

Hamnat i samma situation igen

Karl Jansson, VD i Växjö DFF AB skingrar inte höstdimmorna när han i dagarna kommenterade nuläget i tidningen Smålandsposten:

-Det ekonomiska läget i driften liknar det vi hade föregående säsong

Om ekonomisidan misslyckats med att peaka är den sportsliga delen ett stort glädjeämne.  

A-laget leder nämligen 14-lagsserien – Elitettan - efter 22 matcher med hela 8 poäng och med 69 gjorda mål och bara 12 insläppta. Andraplatsen delas av IK Uppsala, IFK Norrköping och Alingsås FC United.

Laget leds av den välutbildade och meriterade tränaren Olof Unogård, 34, som kommer från Bollnäs och har redan hunnit med att föra upp ett lag i damfotbollens högsta serie, Hammarby IF DFF och även tränat topplaget Linköping FC.

Locktonerna från den publik- och penningstarka damfotbollen i England finns där runt hörnet

Publiksnittet i Elitettan, när samtliga lag har spelat 11 hemmamatcher, två hemmamatcher per lag återstår, ligger på 200. Högst snitt har Norrköping med 637 personer, följt av Uppsala på 330 och Växjö på 292. Publikintäkterna för Växjö DFF på sina hemmamatcher räcker inte till att betala en av domarnas resekostnader.

I Damallsvenskan är publiksnittet 835 personer och toppas av Hammarby IF med 2617. Därmed borde hela domarkostnaderna täckas av publikintäkterna och även bli till ett överskott.

Curt Einarsson

Briefing : Johan Svedbom             Källa: Smålandsposten

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Häcken har utvecklats till en unik klubb i Sverige.
-Men så har vi också jobbat hårt för att komma dit vi är i dag, betonar klubbdirektören, Marcus Jodin.
Han njuter av den ekonomiska bilden och uppmärksamheten – på ett annorlunda sätt.  Han ska nämligen göra dubbla starter i Vasaloppet!
Häcken har två lag i stafett-Vasan, Marcus ingår i det ena laget på fredagen och dessutom ska han starta i det stora loppet på söndag.
Han säger själv att han är rätt bra tränad och kan åka med ett leende.
Här är projektet som inte bara gynnar en idrott utan flera. Alla med något gemensamt – nämligen vatten.
Arena Vattnet är ett samarbete mellan idrottsförbund som har vattnet som sin arena – som segling, kanot, rodd, issegling, vattenskidor, wakeboard och motorsport på vatten.
Det skulle jag önska, ja, unna er allihopa.  Att se och höra det fantastiska, det som är få förunnat, att vara på plats i Sälen nu på på söndagsmorgonen. Bara några hundra personer förmånen att få  titta på. Desto fler, inte mindre än 15 000 skidåkare har huvudrollerna.
Det är några oförglömliga timmar i Berga By .

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Viaplay Group trycker gasen i botten och maxar utbudet av motorsport med den nya satsningen "Motorhelg" i TV10-  med flera svenskar i reportage.. Framför allt  om svenskarna som konkurrerar i  IndyCar-premiären den 10 mars, och porträtt av  om det svenska löftet, Dino Beganovics resa i Formel 3. I premiären blir det även dokumentärer, om F1-kval och highlights från F2-race..

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.