Agenter oense om spelare

Spelaragenterna har råkat i luven på varandra - Janne Olsson mot Martin Dahlin. Det gäller Göteborgs mittbackar Mikael Antonsson och Fredrik Risp och avser hur de marknadsförs mot utländska proffsklubbar.
- Både Martin Dahlin och Mikael har spelat med falska kort, säger agenten Jan Olsson, som tänker anmäla saken till Svenska fotbollförbundet, enligt Göteborgs-Posten.
Mikael Antonsson anklagas för kontraktsbrott medan Fredrik Risp avser att lämna Olsson när hans kontrakt går ut.
Båda spelarna tycker att det har hänt för lite, att de inte saluförs tillräckligt i utlandet.
Mikael och Fredrik har länge tillhört Jan Olssons stall. Men nu ska det bli förre landslagsspelaren Martin Dahlin som ska ta ansvar för deras fortsatta karriärer.
De två spelarna anser att de vill byta agent och att de gör det på goda grunder.
Jan Olsson hävdar att det har smusslats i kulisserna långt tidigare än vad kontrakten gör tillåttet.
Olsson menar att Dahlin redan under 2003 saluförde de blåvita backarna i Hamburg och att han i maj diskuterade Antonsson med Borussia Mönchengladbach.
- Jag har pratat med både Martin och "Anton", men de blånekar, säger Olsson.
- Jag har ställt upp för de här killarna hela tiden, men vissa spelare är väldigt lättledda.
Enligt spelaragentens advokat Hans Josefson är kontraktsbrott vanliga, men att det är komplicerat att få stöd från förbundet.
- Oärligheten mot huvudmän är ett stort problem inom fotbollen. Hela tiden ser man exempel på moralupplösningen. De allra flesta är hederliga, 90 procent av avtalen fungerar, men när det börjar handla om stora pengar försvinner moralen, säger Josefson.
Martin Dahlin tillbakavisar påstående i Expressen:
– Det handlar om en spelare som inte valt att förnya kontraktet med en agent när det gått ut. Sedan har han valt att träffa ett antal agenter och jag var en av dem. Det finns ingen som gjort något fel överhuvudtaget.
– Det finns inget för mig att vara orolig för. Inte det minsta, säger Dahlin.
Han avslutar:
– Kanske borde Jan Olsson ta sig en funderare varför spelare lämnar honom. Det är också sorgligt att han inte tänker på spelarnas bästa, utan sätter sig själv i centrum.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Sommaren 2020 gjorde han allsvensk debut borta mot Östersunds FK, borta mot IFK Göteborg, noterades han för sitt första mål. Kort därefter förlängde han sitt kontrakt med Malmö FF till och med 2023.

Men i  juli 2021 lånades Sarr ut till Mjällby AIF för resterande delen av säsongen. Utlåningen blev framgångsrik och 20-åringen svarade för åtta mål på 16 matcher i Allsvenskan. Och han blev upptäckt av nederländska Heerenveen.