Boden har gjort ett klipp

Vem har de hittat? Nyfikenheten i fotbolls-Sverige runt Bodens BK:s nye spelare har varit mycket stor. Nu har han presenterats, den jamaicanske landslagsmannen Wolde Harris.- Han blir superettans bästa forward, säger sportchefen Ingemar Ek.
I det tysta har Ingemar Ek jobbat länge för att hitta en forward och inte vilken forward som helst utan en riktig stjärna. Jakten runt om i världen har slutligen gett resultat.
28-årige Wolde Harris är en jamaicansk forward från amerikanska Charleston Battery som spelar i A-League. Tidigare har han tillhört  MLS-klubbarna New England, Colorado och Kansas City. Han har gjort 28 landskamper.
- Han är nog den bästa spelaren vi har haft i Norrbotten. Vi har haft god tid på oss att kolla upp honom. Det är den största spelaren jag har värvat, så när allt är klart känns det bättre än att få lön.
Kontraktet löper över den här säsongen, med option på ytterligare ett år.
Sedan tidigare har Boden också värvat målvakten Lee Baxter (IFK Göteborg) och forwarden Robert Drwiega (Landskrona). Nu ska alla tre följa med på veckans träningsläger.
 

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Sommaren 2020 gjorde han allsvensk debut borta mot Östersunds FK, borta mot IFK Göteborg, noterades han för sitt första mål. Kort därefter förlängde han sitt kontrakt med Malmö FF till och med 2023.

Men i  juli 2021 lånades Sarr ut till Mjällby AIF för resterande delen av säsongen. Utlåningen blev framgångsrik och 20-åringen svarade för åtta mål på 16 matcher i Allsvenskan. Och han blev upptäckt av nederländska Heerenveen.