Elitklubbar i skattetvist

Malmö FF har drabbats av samma skattetekniska konsekvens. Nu måste också Elfsborg betala in pengar i efterhand.
Malmö FF krävs på 2,7 miljoner kronor för Zlatan Ibrahimovic, Daniel Andersson och Yksel Osmanovski när de gick till Ajax och Bari.
Elfsborg sålde Fredrik Berglund till holländska Roda i Holland och skulle från övergångspengarna ge Berglund tre miljoner. Det är den uppgörelsen som ger efterräkningar i form av 636 000 kronor i skattekrav.
I båda fallen handlar det om föreningens ersättning för spelarövergångar till en utländsk klubb och i sin tur den summa som spelaren är berättigad till.
Enligt Per Swanström, handläggare på särskilda skattekontoret i Ludvika, ska artistskatt på 15 procent tillämpas om svenska föreningar betalar ut pengar till idrottsmän boende utomlands, något som vissa föreningar inte har gjort.
Tillvägagångssättet har tillämpats av flera svenska klubbar.
- Jag vet att det finns parallella fall, säger Per Swanström.
Malmö FF hos länsrätten överklagat domen om 2,7 miljoner i skattekrav.


 

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Sommaren 2020 gjorde han allsvensk debut borta mot Östersunds FK, borta mot IFK Göteborg, noterades han för sitt första mål. Kort därefter förlängde han sitt kontrakt med Malmö FF till och med 2023.

Men i  juli 2021 lånades Sarr ut till Mjällby AIF för resterande delen av säsongen. Utlåningen blev framgångsrik och 20-åringen svarade för åtta mål på 16 matcher i Allsvenskan. Och han blev upptäckt av nederländska Heerenveen.