Dyraste och märkligaste köpet

Nära 7 miljoner kostar Nordin Gerzic när han går från Örebro SK till IFK Göteborg. Allsvenskans mest utdragna, mest hemlighållna och mest skrattretande övergång efter alla mer eller mindre lustiga kommentarer från de inblandade ska vara slutförd.

Han blir dyrast i fotbolls-Sverige. ÖSK nobbade Blåvitts bud vid två tillfällen och till slut var det ersättningen från Pontus Wernbloms övergång från Alkmaar till CSKA Moskva som gav IFK ytterligare medel och som tillförde en extramiljon.

Varför behövde han säga så?

Det blev dyrt av två skäl, Nordin bedöms ha en ovanligt stort potential och han hade ett femårskontrakt med Örebro.
Spelaraffären ledde till munterhet men samtidigt frågetecken. Varför svarade alla så märkligt?

Nordin Gerzic själv angav tonen med ”jag aldrig har gillat Göteborg och aldrig kommer göra det” i ett läge när han hade fått förfrågan.

Vad var bra med att säga så?

...men klubbarna visste inget

Och för en vecka sedan skrev han också på Twitter:

”Vad jag vet så är klubbarna inte överens!! Jag borde bli den första som blir informerad om den saken. Konstigt vore väl annars”.

Samtidigt hade klubbarna inte en aning.

Stapplade konstigheter

Och det fortsatte i samma ton:

”När det gäller Nordin Gerzic och de diskussioner som förs i media om honom kommer jag inte att kommentera något. Jag är kanske görtråkig där, men så är det.”

”Vi är inte överens med någon klubb om Nordin”

”Då vet media mer än vad jag vet. När det gäller Nordin så är det inget klart med någon klubb. Det är fortfarande samma status som det har varit tidigare”.

”Det blir bara väldigt konstigt om vi ska svara på alla spekulationer. Den dagen det händer något och vi vill gå ut och göra det klart då kommer vi göra det”.

Håkan Mildh och Seppo Vaihela i IFK Göteborg respektive Lennart Sjögren i ÖSK blandade och gav med diverse märkliga svar.

Tröttnade IFK-direktören?

Parterna hamnade uppenbarligen i en bakvänd ond cirkel. I själva verket har förhandingarna pågått i några veckor och varit till allmän kännedom.

Till slut tycktes ingen veta vad de skulle säga och då blev det ”Inga kommentarer” fram till på tisdagen
IFK Göteborgs klubbdirektör Seppo Vaihela föreföll trött på allt och konstaterade först:

- Jag vill inte kommentera om jag har träffat Gerzic. Jag vill inte kommentera något som har med Gerzic att göra just nu.

Kort och koncist.

"Äntligen", tyckte även han själv

Och på tisdagen valde han sedan att närma sig sanningen med:

- Vi har en dialog med Örebro.

Sedan slog Nordin själv till på Twitter på tisdagskvällen med - ”Äntligen”.

Fakta

Nordin Gerzic
Ålder: 28 år.
Längd och vikt: 175 cm/79 kg.
Till Örebro: 2007.
Allsvenska matcher: 89.
Mål: 10.
Klubbar: Eskilstuna city -97, ÖSK Ungdom -2003, -2006, ÖSK 2007-2011.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.