Kanske hade Zlatan en plan B?

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger planerade för ett fortsatt liv i Milano och nyligen köpte de en ny lägenhet. Nu får de tänka om. Milan ville bli av med honom efter att klubbens enväldige, Silvio Berlusconi, blivit sur.
Nu blir det inga mer matcher i Milan-tröjan. Nu gäller Paris SG:s blåröda dress. Foto: Antonio Calanni, AP Photo/Scanpix

 

Att ta strid med denne Berlusconi är dömt att misslyckas.

Men att Zlatan Ibrahimovic gjorde 28 mål och vann skytteligan i Italien hade ingen betydelse.

Han utmanade den maktfullkomlige

När han utmanade den maktfullkomlige Berlusconi var det början till slutet.

Det hjälpte inte att han betonade:

- Jag vill stanna här och vinna.

Det Berluscioni fäste vikt vid var uttalandet under landslagets läger i Visby.

- Frågan är vad klubben vill. Det tycks ju inte finnas ekonomi.

"Ska jag skriva en check?"

Det var också en fortsättning på fjolårets stridigheter när Zlatan öppet kritiserade klubben för uteblivna värvningar.

Nu blev oenigheten mycket öppen:

- ”Men har inte Milan några pengar? Då måste det vara illa... Ska jag skriva en check?", uppges Zlatan ha sagt efter att EM hade avslutats.

Det uttalandet kom i ett läge när det stod klart att Milan ville bli av med honom. Klubben såg en försäljning till Paris som ett perfekt tillfälle och dessutom ett sätt att spara stora belopp.

Berlusconi låg bakom hela dramat.

Vilka var alternativen?

Enligt La Gazzetta dello Sport har Zlatan varit irriterad från allra första stund när Milan inte gjorde någon hemlighet av att man gärna sålde honom.

Det intressanta är hur det har påverkat förhandlingarna med Paris SG och när den klubben skulle tillmötesgå Zlatans ersättningskrav.

Zlatan hade väl egentligen inte några alternativ. Vad hade hänt om PSG blankt nekat till den skyhöga lön som krävdes samtidigt som Milan inte ville behålla honom och därför erbjöd honom halva lönen.

Om inte Paris hade betalat...

Tidigare i karriären har Zlatan alltid kunnat styra valet av klubb. Riktigt så var det inte nu för första gången.

Ändå ska han nu ha förhandlat sig till 112 miljoner kr.

PSG-sportchefen Leonardo och agenten Mino Raiola bekräftade utanför Parc des Princes när de tog i hand efter många timmars förhandling. Förre tennisproffset, numera affärsmannen Nasser Ghanim Al-Khelaïfi betalar.

Åter, om de inte hade gjort det, vad hade då hänt?

Hade Zlatan en plan B?





Fakta

Zlatans fotbollslöner

2001/0: 27 miljoner kronor
2002/0: 37 miljoner kronor
2003/04: 16 miljoner kronor
2004/05: 22 miljoner kronor
2005/06: 32 miljoner kronor
2006/07: 55 miljoner kronor
2007/08: 95 miljoner kronor
2008/09: 120 miljoner kronor
2009/10: 120 miljoner kronor
2010/11: 110 miljoner
2011/12: 103 miljoner
Summa: 687 miljoner kronor

Andreas (inte verifierad)

ons, 2012-07-18 10:19

1. Zlatan hade ju ett kontrakt,

Zlatan hade ju ett kontrakt, så någon halverad lön hade det inte blivit tal om oavsett. Han kunde spelat av den tiden och tjänat sina 102 miljoner i Milan med. Det hade ju dock stoppat Milan från att kunna satsa något framåt med.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Sverige behöver en smalare och mer centraliserad elitidrott. Det anser danska Idrottens Analysinstitut (Idan), i en utvärdering som presenteras i ny regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning (CIF).
– Idans analys är viktig i ett läge där svensk idrott kommit till ett vägskäl. Vägvalet påverkar inte bara elitidrottens framtid, utan idrottsrörelsen i sin helhet, säger CIF:s utredare Johan R Norberg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.