Så försvann plötsligt ett elitlag

Storstjärnorna lämnar och nye sportchefen i IK Oskarshamn, förre SHL-målvakten Oscar Alsenfeldt, har ett blankt papper när han i vår och sommar ska bygga ett lag för hockeyallsvenskt spel.

På torsdagen tog föreningen officiellt avsked tav 14 spelare (!), bland dem poängkungen Patrik Karlkvist som ”satt på” ett sex årskontrakt värt 300 000 kronor i månaden.

Försvunnet - ett f d elitlag i ishockey. 14 spelare har avtackats. Klubbens entusiaster och anhängare känner sorg.

Nedflyttningen från SHL innebär att alla kontrakt automatiskt bryts, Karlkvist, med nybyggd villa i Oskarshamn, lämnar nu ostkusten och väntas inom kort presenteras av Örebro. Viktor Lodin är muntligt överens med Färjestad.

Åt olika håll

 Övriga som lämnar är David Quenneville, Hugo Jonasson, Oskar Asplund, Lukas Pilö, samtliga backar samt av forwardar Lukas Jasek, Ollli Palola, Athi Oksanen, Hynek Zhorna, Markus Nenonen, Austin Wagner, Martin Johansson och målvakten Marek Langhammer.

Den första biten i Alsenfeldts lagpuzzle är målvakten Tomas Rydén, som hämtas in från Tingsryd efter att tidigare varit på lån till Oskarshamn.  Forwarden Hampus Karlsson väntas hänga med ned till allsvenskan.

Lagkaptenen Oscar Engsund, med stort hjärta för sin moderklubb, har inte gett något besked om sin framtid. Tidigare har meddelats att klubbdirektör Jonas Göransson avslutar sin anställning och föreningens kommersiella chef, Thérese Olofsson får jobba dubbelt.

Vårtid är silly season i hockeyvärlden.

agenternas högtidsstund

 Det är också alla agenters stora högtidsstund. Det är nu de tar fram sina telefonböcker och kopplar samman ”sina” spelare med möjliga klubbar. Det kan synas som ett omöjligt uppdrag för Oscar Alsenfeldt, men han känner säkert ingen större oro.

-Jag har, och redan haft extremt, mycket samtal med agenter, sade Alsenfeldt till tidningen Barometern under torsdagen angående lagbygget.

 MoDo rapporterade under torsdagen att Jesper Olofsson, 31 år och närmast från Biel/Bienne i Schweiz har skrivit ett avtal till och med 2029 års säsong.  Han har tidigare spelat i Skellefteå och var MoDoit 2011-2012

Enligt sportchefen Henrik Karlin en drömvärvning.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.