Triangeldramat i tv fortsätter

Triangeldramat fortsätter. Trots hovrättens dom fortsätter TV4 att sända allsvenska matcher och det sker efter klartecken från Kentaro. Samtidigt överväger Canal Plus att skicka fogden på Kentaro.
Svea hovrätt ändrade tingsrättens beslut till Canal Plus fördel. En dom som offentliggjordes i fredags. Men såväl på lördagen som söndagen sände TV4 nya allsvenska matcher.

Böter om 4 miljoner kronor per sänd match deklarerade Svea Hovrätt. Ett förbud som gäller alla matcher utöver de 14 som var bestämda sedan tidigare och som alla parter hade sagt ja till. De 36 som plötsligt tillkom, enligt en separat uppgörelse mellan Kentaro och TV4, ska alltså stoppas, enligt Kentaro.

 

Kentaro har gett klartecken

Den 10 maj sänds den 15:e matchen, den första ”förbjudna” matchen.
Inget tyder på att sändningarna upphör.

Kentaro har gett TV4 klartecken att fortsätta sända Allsvenskan, enligt sajten resume.se

- Vi har varit i kontakt med Kentaro som berättat att avtalet gäller och vi fortsätter därför sända. Vi har i ett giltigt avtal förvärvat rättigheterna och vill så klart använda dem, säger Hans Pekkari, sportchef på TV4.

- Avtalet är inte bara en rättighet utan vi har också en skyldighet gentemot Kentaro att sända matcherna.

”Finner oss i beslutet”

Hos Kentaro gäller tolkningen att domen inte gäller avtalet med TV4.
- Efter en analys av avtalet med TV4 har vi kommit fram till att rättigheterna som regleras i kontraktet mellan Kentaro AG och TV4 inte påverkas av Hovrättens beslut, säger Philip Huber, vd för Kentaro AG, till resume.se.
- Vi har analyserat domstolens beslut och slutsatsen är att rättigheterna som för länge sedan överfördes till TV4 inte påverkas av domslutens beslut. 
Huber säger också att ”vi finner oss i beslutet”.

Kallar på kronofogden 

Striden mellan rättighetssäljaren Kentaro och tv-bolagen, tillika köparna, C More och Kentaro fortsätter. 

Hos C More övervägar man att vända sig till kronofogden.
– Vitet slår till när man fortsätter sända, men eftersom det också handlar om ett sändningsförbud innebär det att man också kan begära att kronofogden också stoppar tv-signalerna till Allsvenskan. Det handlar om så kallad verkställighet på plats, säger advokat Olof Alffram som är ett av C Mores juridiska ombud.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.