TV4 trotsar hovrätten

Kentaro och TV4 trotsar hovrättens dom. - Kentaro har i diskussionerna bekräftat att vårt avtal fortfarande gäller, säger TV4:s sportchef Hans Pekkari till fotbollskanalen.se. Enligt Kentaro som äger rättigheterna, Kentaro, gäller avtalet med TV4 fortfarande.

Hovrätten har gett Canal Plus rätt i rättighetsbråket med Kentaro om hur många fotbollsallsvenska matcher TV 4 får sända.
I februari begärde Canal Plus att tingsrätten skulle häva det schweiziska bolaget Kentaros avtal med TV 4. Ärendet gick vidare till hovrätten, och på fredagen fick Canal Plus rätt.
- Självklart har vi fört diskussioner med Kentaro med anledning av domen i hovrätten och Kentaro har i de diskussionerna bekräftat att vårt avtal fortfarande gäller, säger TV4:s sportchef Hans Pekkari till fotbollskanalen.se.
- Det innebär att vi kan fortsätta erbjuda mycket bra allsvensk fotboll.

Hotet om fyra miljoner kronor i vite per match tycks han strunta i.

 

14 blev 36 matcher som blev 13

Bakgrunden är den att Svenska Fotbollförbundet sålde rättigheterna till bl a allsvenskan till Kentaro group som i sin tur sålde till Canal Plus. Men för några månader tillkännagavs att TV4 hade utökat ett tidigare känt avtal om 14 matcher till 50 matcher efter en separat uppgörelse med Kentaro.

Canal Plus och företagets ägare C More gick till domstol, först till tingsrätten vars beslut överklagades och nu har hovrätten dömt till C Mores fördel.

Om TV4 bryter mot domen gäller ett vite om 4 miljoner kronor per match.

– Det var inte helt oväntat. Har man rätt brukar man få rätt i slutänden, kommenterar Per Borgklint, vd för C More, domen på resume.se.

 

Rena skojare!

Borgklint fortsätter:
- Vi fortsätter att sända veckans match som vanligt. Konsekvenserna blir snarare en fråga för TV4. Det här är vad som händer när man låter skojare hantera rättigheter på det här viset.
Hovrättens dom gäller fram till att skiljedomsnämnden fattat slutgiltigt beslut i frågan. Ett skiljeförfarande pågår i Stockholms Handelskammare och där ska en dom enligt reglerna komma inom högst sex månader.

Flera frågor uppstår som en konsekvens av hovrättens utlåtande. Framför allt hur TV4 och Kentaro nu ska agera. I synnerhet om uppgifterna, i Resumé, stämmer att TV4 förskotterat ett belopp på 20 miljoner kronor för rättigheterna till den utökade Allsvenskan.

 

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.