Viasat värvar från TV4

Mitt under fotboll-EM förhandlade två av TV4:s mest betydelsefulla medarbetare med konkurrenten Viasat. Nu har de sagt ja till anbuden och det betyder att Ola Wenström och Per Nunstedt lämnar kanalen för Viasat - där Claes Runheim har gjort sitt.
I Expressen medger Hans Pekkari, sportchef på TV4, att uppgifterna är riktiga:
- Jag kan bekräfta att det stämmer. De har blivit kontaktade och valt att gå över till Viasat efter många års jobb hos oss.

Ola Wenström med tidigare förflutet på Radiosporten och Per Nunstedt,  tidigare journalist på Expressen, är lockade av nya sändningar och nya villkor.

- Ola är en av Sveriges absolut bästa programledare. Vi såg en öppning och valde att ta den, förklarar Per Tellander, sportchef på Viasat, för Dagens Media hur rekryteringarna kunde ske.
- Det gick lite snabbt och vi försökte hålla detta så tyst som möjligt för att inte förstöra för TV4 mitt under EM. Vi meddelade TV4 direkt så TV4 fick bestämma hur de ville hantera frågan.
I övrigt har inget läckt ut och ingen vill egentligen prata om vad som har skett och varför.

Per Nunstedt får titeln fotbollschef på Viasat, vilket innebär en nyinrättad tjänst.
Ola Wenström ska ersätta Claes Runheim som har varit Viasats programledare vid nästan all ishockey och fotboll under flera år.
Bara det att Viasat petar Claes Runheim är sensationellt. Per Tellander förklarar:
- Claes har jobbat med våra starkaste produkter i tolv år och är en otroligt kompetent programledare. Men vi vill försöka skaka om lite i vår verksamhet och få ett nytt avstamp när vi drar i gång Champions League och VM-kval till hösten.

Nyheterna kommer oväntat i synnerhet som TV4 nyligen köpte Canal Plus och med tillgång till nya sändningar och med nya TV4Sport är satsningen omfattande. Att då tappa två av de mest betydelsefulla medarbetarna måste vara kännbart.

- Det är givetvis tråkigt att Per och Ola försvinner. Det är två bra medarbetare som gjort ett bra jobb för TV4 i många år, säger Hans Pekkari.
- Samtidigt är det inte helt oväntat att vi ibland kommer att förlora bra medarbetare som är attraktiva för andra kanaler. Jag är övertygad om att vi kommer att ersätta dessa två på ett utmärkt sätt.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.