Sjöberg inbjuden av Skavlan

Det är Patrik Sjöberg hit och Patrik Sjöberg dit. Den 45-årige förre höjdhopparstjärnan gör succé i Mästarnas mästare och har blivit många tv-tittares favorit. Nu kommer han också som gäst hos Skavlan.

Inte nog med det, nu avslöjar Patrik Sjöberg att han vann 100 000 kronor på Dagens Dubbel vid inspelningarna av Mästarnas Mästare.

- Det var skitkul. Brolin tog ut hästarna och det var jävligt spännande, säger Patrik Sjöberg.

2 miljoner TV-tittare

2 miljoner tittare följer Mästarnas Mästare och kampen mellan idrottsprofiler varje tisdag. Patrik Sjöberg är den färgstarke i gänget. Alltid med en kommentar till vad som än sker.

Nu framkommer att han tillsammans med Tomas Brolin och Thomas Johansson vann 100 000 kronor på Dagens Dubbel under inspelningarna på Malta.

Tomas Brolin gillar trav och övertygade flera av deltagarna att vara med. Han tog på sig uppgiften att göra systemen och en dag blev det utdelning.

- Jag hade hittat en rolig outsider och kan bekräfta att vi vann 100 000 kronor, avslöjar Tomas Brolin.

Brolin är hästägare

- Brolin har riktigt bra koll på hästarna. Han har ett genuint intresse och lägger ner mycket tid på det. Vi spelade en del ihop på Malta och vinsten på 100 000 var riktigt kul. Men sedan spelade vi flera gånger efter det och då vann vi inget, säger Patrik Sjöberg till Trav365.

Brolin är själv hästägare och med sitt stora intresse har han bra koll på hästar, det har inte Patrik Sjöberg.

- Jag har varit på Åby några gånger men då har jag mest suttit i restaurangdelen. Jag har tyvärr inte lyckats få det där riktiga intresset för travet. Det är säkert spännande om man är intresserad. Men jag inser hur mycket tid och engagemang man måste lägga ner på det för att nå framgång. Det är precis som inom idrotten, vill du bli riktigt bra och åstadkomma något så måste du lägga ner mycket tid och kraft.

Armand blev besviken

Thomas Johansson hörde också till vinnarna.

- Vi satsade en tusenlapp var och lämnade in via datorn bara några minuter innan start. Sedan satt vi och såg loppen tillsammans på ATG-Live. Det var en rolig vinst, säger Tomas Johansson till Trav365.

- Fast Armand Krajnc var förbannad efteråt att han inte var med. Han fick förfrågan innan om han ville köpa in sig men då ville han inte. Efteråt ångrade han sig och var sur över det.

Mästarnas Mästare fortsätter i tv, där Patrik Sjöberg återkommer redan på fredagskvällen när han är gäst hos Fredrik Skavlan. Sångerskan Norah Jones är också gäst liksom Jessica Andersson (aktuell i Melodifestivalen) och norska Didrik Solli-Tangen (Norges representant i festivalen), norska komikern Harald Eia och Paul Curran som är chef för Operahuset i Oslo.

I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.