Sjöberg inbjuden av Skavlan

Det är Patrik Sjöberg hit och Patrik Sjöberg dit. Den 45-årige förre höjdhopparstjärnan gör succé i Mästarnas mästare och har blivit många tv-tittares favorit. Nu kommer han också som gäst hos Skavlan.

Inte nog med det, nu avslöjar Patrik Sjöberg att han vann 100 000 kronor på Dagens Dubbel vid inspelningarna av Mästarnas Mästare.

- Det var skitkul. Brolin tog ut hästarna och det var jävligt spännande, säger Patrik Sjöberg.

2 miljoner TV-tittare

2 miljoner tittare följer Mästarnas Mästare och kampen mellan idrottsprofiler varje tisdag. Patrik Sjöberg är den färgstarke i gänget. Alltid med en kommentar till vad som än sker.

Nu framkommer att han tillsammans med Tomas Brolin och Thomas Johansson vann 100 000 kronor på Dagens Dubbel under inspelningarna på Malta.

Tomas Brolin gillar trav och övertygade flera av deltagarna att vara med. Han tog på sig uppgiften att göra systemen och en dag blev det utdelning.

- Jag hade hittat en rolig outsider och kan bekräfta att vi vann 100 000 kronor, avslöjar Tomas Brolin.

Brolin är hästägare

- Brolin har riktigt bra koll på hästarna. Han har ett genuint intresse och lägger ner mycket tid på det. Vi spelade en del ihop på Malta och vinsten på 100 000 var riktigt kul. Men sedan spelade vi flera gånger efter det och då vann vi inget, säger Patrik Sjöberg till Trav365.

Brolin är själv hästägare och med sitt stora intresse har han bra koll på hästar, det har inte Patrik Sjöberg.

- Jag har varit på Åby några gånger men då har jag mest suttit i restaurangdelen. Jag har tyvärr inte lyckats få det där riktiga intresset för travet. Det är säkert spännande om man är intresserad. Men jag inser hur mycket tid och engagemang man måste lägga ner på det för att nå framgång. Det är precis som inom idrotten, vill du bli riktigt bra och åstadkomma något så måste du lägga ner mycket tid och kraft.

Armand blev besviken

Thomas Johansson hörde också till vinnarna.

- Vi satsade en tusenlapp var och lämnade in via datorn bara några minuter innan start. Sedan satt vi och såg loppen tillsammans på ATG-Live. Det var en rolig vinst, säger Tomas Johansson till Trav365.

- Fast Armand Krajnc var förbannad efteråt att han inte var med. Han fick förfrågan innan om han ville köpa in sig men då ville han inte. Efteråt ångrade han sig och var sur över det.

Mästarnas Mästare fortsätter i tv, där Patrik Sjöberg återkommer redan på fredagskvällen när han är gäst hos Fredrik Skavlan. Sångerskan Norah Jones är också gäst liksom Jessica Andersson (aktuell i Melodifestivalen) och norska Didrik Solli-Tangen (Norges representant i festivalen), norska komikern Harald Eia och Paul Curran som är chef för Operahuset i Oslo.

Aldrig någonsin har en svensk idrottstrupp med damer backats upp så massivt och till priset av så många miljoner. EM-slutspelet för damer innebär en jättesatsning från Svenska Fotbollförbundet och innebär en upptrappning till rekordnivåer. Men målet är också att erövra ett EM-guld och nå mångmiljonutdelning från Uefa.

Idrotts-Sverige förändras. Vissa sporter ökar i antal utövare, värre är att flera tappar medlemmar. Dessutom förfaller många idrottsplatser och hallar, ett stort antal är i bedrövligt skick.

Men det finns också ett nytt idrotts-Sverige. Som i Sjötorp, samhället vid Vänern där Göta kanal börjar eller slutar.

Elless idrottsförening är modellen för framtiden.

 

I dag startar vår artikelserie om anläggningar

Svensk Elitfotboll blir en av de första enskilda aktörerna från Idrotten att vilja synas i bruset och mediapådraget under Almedalsveckan.  SEF ska tillsammans med elitfotbollens huvudpartner, Unibet, genomföra två seminarier. Ämnena är ”Hur kan idrott och spelbolag jobba ansvarsfullt tillsammans” respektive ”hur ska matchfixning bekämpas”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nära 7 miljoner kronor utlovas till de klubbar som kvalar till internationellt gruppspel

Europafonden ska hjälpa svenska klubbar att nå ett gruppspel i Champions League, i Europa League eller i Europa Conference League. Pengarna kommer från den så kallade Europafonden som finansieras av elitfotbollens huvudsponsor Unibet. 

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.