Alpina kungaparet hos Skavlan

Anja Pärson och Axel Lund Svindahl är drottningen och kungen i Sveriges och Norges alpina världar. Båda har kommit tillbaka efter svåra krascher i störtlopp. Hos Skavlan möts fartfantomerna i ett samtal om fruktan och rädsla, styrka och mod.

Gäster i studion är också det äkta skådespelande paret Noomi och Ola Rapace som gör succé på film- och teaterscenerna och i höst kan de ses tillsammans i filmatiseringen av Svinalängorna. Noomi Rapace är just nu trippelaktuell, första delen i Millenium-trilogin lockade en och en halv miljon tittare i SVT, i USA hyllas hon i alla tonarter för Män som hatar kvinnor och så filmar hon i Norge. Ola Rapace har medverkat i ett dussin Wallander-filmer och nyligen hade han en uppmärksammad premiär med Kontrakt med gud på Stockholms Stadsteater.

Little Steven är rockmusiklegenden som i dag är lika känd som skådespelare. Steven van Zandts karriär innefattar Bruce Springsteens E-Street Band, hans eget Disciples of Soul och rollen som klubbägaren Silvio Dante i tv-serien Sopranos. Numera ses Little Steven ofta i Norge där han bland annat producerar tjejgruppen Cocktail Slippers kommande album.

Ola Salo kommer till Skavlan med The Ark. De framför passande nog singeln ”Superstar” från kommande albumet In Full Regalia. Ola Salo spelade senast huvudrollen i musikalen Jesus Christ Superstar.

Tillväxtverket svarar nu på idrottsrörelsens skarpa kritik avseende den statliga myndighetens återbetalningskrav på svenskt föreningsliv, totalt 72,6 miljoner i utbetalat stöd vid korttidsarbete under pandemin, med början i mars 2020.

Kommunen ger Växjös föreningar 45 miljoner till energibesparande åtgärder. När Arenastaden tillkom i Växjö för cirka tio år sedan var det en investering på 700 miljoner. Vissa hävdar att med allt kom det upp i miljarden. Med 15 minuters gångväg från centrum finns 14 olika arenor. Kostnaderna hölls nere erftersom föreningarna själva gjorde upphandlingen. Då var det en trendbrott i Sverige.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för att bli ordförande  i Svenska Fotbollförbundet, kunde på måndagen räkna in 18 tunga röster.

 Det största distriktet, Stockholm, har vid årsmöte beslutat att stödja valberedningens förslag, det vill säga Fredrik Reinfeldt, som har föreslagits av allsvenska BP.

-Vi har tidigt sagt att vi stödjer valberedningen i den här processen, något som bekräftades vid vårt årsmöte.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.