TV4 sänder alpina VM 2011

TV4-Gruppen har säkrat de exklusiva rättigheterna till alpina VM i Garmisch-Partenkirchen 7-20 februari 2011. Det är första gången TV4-Gruppen sänder ett alpint VM.

- Vi har länge velat utöka vår satsning på vintersport eftersom vi vet att intresset är grundmurat bland svenska tv-tittare, och därför känns det här som ett historiskt avtal, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen och vd TV4 Sport.

Den 7-20 februari 2011 blir det sändningar från nyblivna OS-medaljörerna André Myhrers och Anja Pärsons, OS-fyran Maria Pietilä-Holmners framfart i alpina VM i tyska Garmisch-Partenkirchen.

TV4 Sport sänder kommande säsong, precis som de senaste åren, ett 20-tal alpina världscuptävlingar genom ett avtal med Österrikes skidförbund. Den kommande säsongen utökas utbudet den alpina satsningen dessutom med VM.

Sändningarna av alpina VM och alpina världscupen är ett led i kanalens utökad satsning på vintersport i TV4 och TV4 Sport. Sedan tidigare har TV4 Sport säkrat rättigheterna även till delar av längdvärldscupen, de tävlingar som avgörs i Finland, de kommande tre säsongerna.

Genom medlemskapet i European Broadcasting Union (EBU) har TV4-Gruppen också - tillsammans med Sveriges Television - säkrat rättigheterna till VM och världscupen i skidskytte till och med 2014, samt till samtliga alpina VM och längdskid-VM till och med 2013.

Gunde (inte verifierad)

tis, 2010-03-23 12:50

1. Fy satan så tragiskt! Tänk

Fy satan så tragiskt! Tänk att amatörerna på TV4 inte kan hålla fingrarna borta från vintersporterna. De j-vla snyltarna ser en chans att tjäna lite extra och den vill man ju inte missa. De stora förlorarna är alla vi som älskar vinteridrott och tar sport på fullaste allvar. Fotbollen kan de ha men de ska ge f-n i skidsporterna! Räkna med reklamavbrott när det är som mest spännande, tramsiga skämt och inslag och oinitierade kommentarer från überpajasar som Jideh med flera. Nu blir man tvungen att leta efter utländska kanaler som sänder och det känns ju jäkligt trist.

Inga Falk (inte verifierad)

ons, 2010-03-24 10:18

2. TV 4:s sändningar med pudrade

TV 4:s sändningar med pudrade Ekwall, självupptagne Jihde och reklamavbrott stup i kvarten kommer att bli¨ en katastrof för skidsporten.

Simon (inte verifierad)

sön, 2010-12-05 00:22

3. TV4 + Alpina-VM = Katastrof

Neej! Håller med Inga. Sport med reklamavbrott var 10:e minut = katastrof. Tackar vet jag SVT och vintersport. Kommer nog tappa många tv-tittare tror jag, tyvärr.

peppeluppen (inte verifierad)

tis, 2011-01-25 22:06

4. bara inte jihde kommenterar

ta in stenmark som kommentator hahahahaha

Lisa (inte verifierad)

mån, 2011-01-31 21:51

5. Hej då Pops!

Tröttsamt TV4! Kan ni inte bara hålla er borta!!! Varför kan inte folk bara betala tv-avgiften så SVT kan vinna lite anbud!! Nu blir det reklam och dåliga kommentatorer... sämst!

Anonymous Mia (inte verifierad)

tis, 2011-02-01 12:34

6. Katastrof

Håller me`har själv sedan lång tid så gott dom bojkottat TV4 när de gick in å förstörde Tipsextra dessa s.k sport kommentatorerna som bara förstör sändningarna tar bort minst halva nöjet att kolla

Fy Fan (inte verifierad)

ons, 2011-02-02 23:12

7. Fy fan...:(...Tv4 sänker allt

Fy fan...:(...Tv4 sänker allt till skit så nu blir det eurosport istället för den kanalen äger väl inte 4:an. Äcklas av deras girighet. Scherman är en bluff...!

Anonymous (inte verifierad)

tors, 2011-02-03 14:06

8. vm

Åt fanders med tv4 och deras kommersiella framtoning.Att se slalom och störtlopp med reklamavbrott är verkligen att förstöra sporten.Samtidigt så förstår jag inte hur svt prioriterar.Att de inte bjuder över beror förmodligen på att de inte vill och det är ju dåligt.TV4 skulle hålla sig till IDOL och ge f-n i de bästa sporterna.SKANDAL

Stefan (inte verifierad)

mån, 2011-02-07 11:42

9. Håller med TV1 eller2 ska

Håller med TV1 eller2 ska absolut sända VM.REKLAM förstör hela VM sändningarna,punkt slut.

Tärnagrabb (inte verifierad)

mån, 2011-02-07 14:16

10. KATASTROF.Vem faan vill se en

KATASTROF.Vem faan vill se en massa reklam..... Kan räddas om dom hyr hela vinterstudions personal (kanske).

Dalkulla (inte verifierad)

mån, 2011-02-07 17:10

11. Inte undra på att man är depremerad.

Jideh är så självupptagen, jag mår illa när jag ser honom och de på TV4 sporten. Lisa när du betalar TV-licens så betalar du till TV4 med. Inte nog med att de ska förstöra våra vintersportsändningar, de lägger ofta dom i 4:ans andra kanaler som inte alla har. För Gud nåde den om det skulle krocka med Idol eller Let´s Dance. Ska det inte börja den 7 Feb? har inte sett ett enda uttal om tider eller vilka grenar som ska köras först. Kom igen SVT ta tillbaka makten över sporten.

Anonymous (inte verifierad)

mån, 2011-02-07 20:24

12. TV 4 med Reportrar med Grava Talfel såsom Jihde Ekvall m.fl

TV 4 Ett Öde med Totala Svårigheter att prata Ren Svenska T. e X Jihde svaga svenska såsom Gekland ,Jing ( Skall vara Ring). Namn Las,( skall vara Lars) listan kan utökas. TV 4 en gåta hur Sherman hittar förmågor med så Grava Talfel

Anonymous (inte verifierad)

tors, 2011-02-10 19:03

13. Jihde!

Varför Tv4? Dom fattar ju inte ett skit om skidor, håll er till fotbolls sändningar istället.

Anonymous (inte verifierad)

lör, 2011-02-12 23:29

14. Kul!

Vad kul att TV4-Gruppen har köpt rättigheterna till alpina VM! Det kommer att bli kanonsändningar, precis som övriga sportsändningar de producerar!

Anonymous (inte verifierad)

lör, 2011-02-12 23:34

15. Struntprat!

Vilken dynga du pratar! Du betalar inte en enda krona av din TV-avifgt till TV4-Gruppen för att kunna se TV4! Det är bara den gamla och bittra stats televisionen som får pengar från TV-avgiften! Tv-kanalen är Sveriges enda TV-kanal som är helt gratis för oss TV-tittare att ta emot! Läs på fakta innan du skriver helt vansinnigt konstiga och helt dumma kommentarer!

pitbon (inte verifierad)

sön, 2011-02-13 10:25

16. vilken skitkanal har inte ens

vilken skitkanal har inte ens en riktig program guide för alpina vm

Nu kommer efterräkningarna. Statligt stöd har betalats ut i mångmiljonbidrag till idrottsföreningar, men hela tiden har det upprepats att det skulle ske en kontroll av beloppens riktighet. Enligt Tillväxtverket avviker två klubbar från mängden, Leksand Hockey och AIK  Bandy. 

Totalt har 80 svenska föreningar beviljats minst 1 miljon kronor vardera i permitteringsstöd.

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Svenska Ridsportförbundet och Stiftelsen Friend Har gemensamt tagit initiativ till till panelsamtal med rubriken "Trygga Ledare" angående barn och ungas trygghet inom idrotten. Idrottsminister Amanda Lind var en av gästerna  och deklarerade:

- Det är inte farligt att ta i de här frågorna. Det är en ren nödvändighet

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.