TV4 värvar från Radiosporten

TV4-Gruppen värvar en av Radiosportens främsta kommentatorer. Björn Geijer kunde inte motstå lockelsen utan tar steget mellan etermedierna. Sim-EM i Budapest i augusti och alpina VM i Garmisch-Partenkirchen i februari 2011 blir hans främsta mål.

- Efter många år på samma arbetsplats känns det spännande och kul med en ny utmaning. TV4:s satsning passar mig perfekt eftersom jag får möjlighet att fortsätta jobba med mina favoritsporter, säger Björn Geijer.

Han har 18 år bakom sig på Radiosporten och en gedigen erfarenhet som kommentator med bland annat fem vinter-OS, sex alpina VM och fyra sommar-OS på sin meritlista. Han har även bevakat fem långbane-VM, sex långbane-EM i simning, fyra Davis Cup-finaler i tennis med Sverige samt ett tiotal Grand Slam-turneringar.

Björn Geijer blir ny kommentator för alpint, simning och tennis de kommande fyra åren i TV4 och TV4 Sport. Han börjar den 1 augusti och ska bevaka sim-EM i Budapest 9-15 augusti och alpina VM i Garmisch-Partenkirchen 7-20 februari nästa år - två mästerskap som sänds i både TV4 och TV4 Sport - samt stora delar av världscuperna i alpint och simning i TV4 Sport.

- Vi är mycket glada över att rekrytera Björn, eftersom han har helt rätt profil för våra nya satsningar och dessutom väljer att gå vidare i samma goda tradition som tidigare radiosportprofiler som bland andra Peppe Eng, Robert Perlskog och Jens Tolgraven, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen.

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

Efter tre års väntan är Ryder Cup äntligen tillbaka.

Europa möter USA i en av idrottsvärldens mest prestigefyllda lagtävlingar - och streamingtjänsten Viaplay direktsänder hela 29 timmar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elon, ledande inom fackhandeln för elprodukter, tar ett stort steg in på sponsormarknaden via ett omfattande avtal som huvudpartner till HockeyAllsvenskan. Via 320 butiker i Sverige ska nu varumärket och samarbetet förstärkas. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Fredrik Ljungberg är en av Sveriges mest dekorerade fotbollsspelare. Nu tar han plats i Viaplays Premier League-studio. I det nya uppdraget ingår förutom Premier League även att jobba vid  landslagets matcher, som  Nations League samt kvalen till EM 2024 och VM 2026.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.