TV4 värvar från Radiosporten

TV4-Gruppen värvar en av Radiosportens främsta kommentatorer. Björn Geijer kunde inte motstå lockelsen utan tar steget mellan etermedierna. Sim-EM i Budapest i augusti och alpina VM i Garmisch-Partenkirchen i februari 2011 blir hans främsta mål.

- Efter många år på samma arbetsplats känns det spännande och kul med en ny utmaning. TV4:s satsning passar mig perfekt eftersom jag får möjlighet att fortsätta jobba med mina favoritsporter, säger Björn Geijer.

Han har 18 år bakom sig på Radiosporten och en gedigen erfarenhet som kommentator med bland annat fem vinter-OS, sex alpina VM och fyra sommar-OS på sin meritlista. Han har även bevakat fem långbane-VM, sex långbane-EM i simning, fyra Davis Cup-finaler i tennis med Sverige samt ett tiotal Grand Slam-turneringar.

Björn Geijer blir ny kommentator för alpint, simning och tennis de kommande fyra åren i TV4 och TV4 Sport. Han börjar den 1 augusti och ska bevaka sim-EM i Budapest 9-15 augusti och alpina VM i Garmisch-Partenkirchen 7-20 februari nästa år - två mästerskap som sänds i både TV4 och TV4 Sport - samt stora delar av världscuperna i alpint och simning i TV4 Sport.

- Vi är mycket glada över att rekrytera Björn, eftersom han har helt rätt profil för våra nya satsningar och dessutom väljer att gå vidare i samma goda tradition som tidigare radiosportprofiler som bland andra Peppe Eng, Robert Perlskog och Jens Tolgraven, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen.

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

SM-veckan är etablerad i Sverige, Både vinter och sommar därtill. Nu kommer EM-veckan. Europeiska idrottsmän och kvinnor tävlar i nio olika sporter om medaljer11-21 augusti i München. Grenarna är friidrott, beachvolleyboll, kanot, cykel (BMX freestyle, landsväg och MTB CC), artistisk gymnastik, rodd, klättring, bordtennis och triathlon.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.