SVT går före kommersiella kanaler

TV-bevakning av Scandinavian Masters har varit förunnat de kommersiella kanalerna, men nu sker ett break. SVT har gått in och säkrat sändningsrättigheterna för de fyra kommande åren.
Annons

Den 22-25 juli är det premiär för Masters på Bro Hof och man kan räkna med trängsel runt den bana som beskrivs som den mest spännande i Sverige.

Nu avslöjas att Masters och SVT har enats ett fyraårskontrakt.

- Det känns otroligt roligt. Det här är den största TV-satsningen någonsin. Det blir tre till fyra timmars livesändningar varje dag och dessutom ett magasin varje kväll från onsdag till och med söndag. Allt kommer att sändas i någon av huvudkanalerna SVT 1 eller SVT 2, säger Nilsmark till golf.se

Det blir inga bilder i Viasat Golf och det är noterbart efter kanalens golfsatsning de senaste åren.

Nordea Scandinavian Masters är numera titeln på tävlingen efter bankjättens entré som golfsponsor.

- Vi är fantastiskt nöjda med att vi har ett samarbete med Masters och kan bjuda på en av Europas topptävlingar, säger SVT Sports chef Per Yng till SVT Text.       

Att få en direktsändning tävling till så många tittare som möjligt har varit ett mål för båda parter och det har underlättat förhandlingarna.

I paketet ingår även lag-SM på Barsebäck veckan innan och då ska SVT också finnas på plats med kamerorna.

Tre Kronors historiska misslyckande i VM-Riga, nionde plats och den sämsta placeringen sedan 1937 i London, diskuterades inte alls vid Svenska Ishockeyförbundets digitala årsmöte på fredagen.

Mats Larsson, avgående styrelseledamot bekräftar för Idrottens Affärer att det var locket på vad gäller VM-insatsen. Dagordningen gav inte utrymme för minsta diskussion,  frågestund eller förklaringar till haveriet i Riga.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

Regeringen ökar takten mot ett någorlunda öppet liv för svenskarna. Inriktningen är att idrotter på väg, vatten och i skog ska  kunna ta emot fler än vad nuvarande reglering tillåter. Regeringen ökar också möjligheterna att ta emot mer publik på arenor med flera sektioner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Första avtalet gjordes upp för 50 år sedan. Det består än i dag. Svenska Fotbollförbundet och Folksam har inte tröttnat på varandra utan fortsätter satsningen  och förlänger partneravtalet. 

 Folksam förstärker en position och roll som man vill betona – att vara ”idrottens försäkringsbolag”.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

EM-experterna Daniel Nannskog, Therese Strömberg och Jonas Eriksson samt programledaren André Pops. Foto: Jan Danielsson/SVT

Dagen efter att Ola Toivonen fått beskedet att han tvingas till en knäoperation och inte kan spela mer i MFF i år, presenteras han av  SvT-sporten som ny expertkommentator vid EM-turneringen.

SVt:s stab består totalt av 16 personer. De 16 utgör den synliga staben - kommentatorer, experter och programledare.  

60 välkomna miljoner. Glädjen i IFK Norrköping var stor när jätteaffären med ryska klubben Rubin Kazanprese presenterades på torsdagen.  Sead Haksabanovic flyttar dit och fotbolls-Sveriges tredje största affär är ett faktum. Bara Zlatan Ibrahimovic och Alexander Isak har varit dyrare.