SVT går före kommersiella kanaler

TV-bevakning av Scandinavian Masters har varit förunnat de kommersiella kanalerna, men nu sker ett break. SVT har gått in och säkrat sändningsrättigheterna för de fyra kommande åren.

Den 22-25 juli är det premiär för Masters på Bro Hof och man kan räkna med trängsel runt den bana som beskrivs som den mest spännande i Sverige.

Nu avslöjas att Masters och SVT har enats ett fyraårskontrakt.

- Det känns otroligt roligt. Det här är den största TV-satsningen någonsin. Det blir tre till fyra timmars livesändningar varje dag och dessutom ett magasin varje kväll från onsdag till och med söndag. Allt kommer att sändas i någon av huvudkanalerna SVT 1 eller SVT 2, säger Nilsmark till golf.se

Det blir inga bilder i Viasat Golf och det är noterbart efter kanalens golfsatsning de senaste åren.

Nordea Scandinavian Masters är numera titeln på tävlingen efter bankjättens entré som golfsponsor.

- Vi är fantastiskt nöjda med att vi har ett samarbete med Masters och kan bjuda på en av Europas topptävlingar, säger SVT Sports chef Per Yng till SVT Text.       

Att få en direktsändning tävling till så många tittare som möjligt har varit ett mål för båda parter och det har underlättat förhandlingarna.

I paketet ingår även lag-SM på Barsebäck veckan innan och då ska SVT också finnas på plats med kamerorna.

Nu avslöjas att ett svenskt konsortium med flera sports tech-bolag köper en fotbollsklubb från Gibraltar, med ett lag som spelar i den högsta, inhemska ligan.

- Med närheten till både Spanien och Portugal finns möjligheten att utveckla och förädla talanger, både inhemska och utifrån, betonar Pär Magnus Roos, delägare och initiativtagare till ägargruppen. Han är den som har samlat ett kapital om närmare 40 miljoner kr. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Discoverys tittar har betalat för att se allsvskan och Superettan. Nu plötsligt kommer beskedet att Kunderna hos CMore kan göra det samma. – titta på svensk elitfotboll.

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.