Zlatans val styr TV-kanalerna

Zlatan Ibrahimovics val av klubb styr också TV-tittarna. Tar han steget till Milan är TV4 Sport en stor vinnare och stannar han i Barcelona får också Canal Plus behålla sitt ess. Lite ironiskt att det är samma ägare till båda kanalerna, TV4-gruppen.

Därför kan egentligen inget uteslutas inför det kommande halvårets TV-matcher. Zlatan kan spela fotboll i vilken kanal som helst, bara syftet är det rätta.

La Liga skulle bli trumfkortet

Canal+ förstärktes till den här säsongen med just La Liga eftersom Viasat erövrade Premier League.  Tidigare behövde tittarna bara knappa in TV4 Sport, men nu blir La Liga avgiftsbelagd.

Men Mats Örbrink, programdirektör på Canal+, är övertygad om att det inte blir någon flytt mellan kanalerna:

- Nej. Det är inte en fråga som kommer upp till diskussion ens. Vi är helt ointresserade av det.

- Generellt kan man säga att intresset för spansk fotboll är växande medan intresset för italiensk fotboll är på nedåtgående. Och det förändras inte av Zlatan eller andra enskilda spelare, säger Mats Örbrink till Expressen.

"Mindre roll med Zlatan"

Han är starkt övertygad om hur tittarna agerar:

- Alltså, betalar man för att se spansk fotboll så är det för att man älskar spansk fotboll och då spelar det mindre roll om Zlatan spelar där eller inte.

Han utvecklar sitt resonemang:

- Om du sänder en match i TV4 eller SVT då kanske min gamla mamma också vill se för att hon tycker det är roligt att se Zlatan. Men de som betalar för att få tillgång till spansk fotboll, där har det ingen påverkan alls tror jag.

"Fantastiskt för oss"

TV4:s fotbollschef Emir Osmanbegovic är desto gladare:

- Det vore helt fantastiskt för TV4 Sport om Zlatan går till Milan. Det var samma sak i fjol när Zlatan gick till Barcelona och vi hade La Liga, då blev det ett uppsving för ligan. På samma sätt hoppas vi på ett ökat intresse för Serie A om nu Zlatan hamnar där, säger han till Dagens Media.

TV4 Sport har laddat med direktsänd idrott utan abonnemang och erbjuder framför allt sex veckomatcher från italienska Serie A samt minst tio matcher per säsong från slutspelet i Elitserien i
hockey.

Passionerade derbyn

Det innebär att för första gången på sex år sänds hela Serie A exklusivt i en svensk tv-kanal.  Söndagar blir huvuddagen med tre direktsända matcher och studiosnack.

- Det här är ligan med Europas i särklass mest intensiva och passionerade derbyn, från Milano i norr till Sicilien i söder, säger Hans Pekkari, vd TV4 Sport.

Kanalen har också tillgång till rättigheterna till delar av SM-slutspelet i ishockey. I vintras lockade SM-slutspelet den största publiken under hela 00-talet och minst tio matcher per säsong ska visas i TV4 Sport de kommande fyra åren med start i mars 2011.

Kurt (inte verifierad)

ons, 2010-08-25 16:19

1. canal-plus saknar koll

Trist att canal+ så totalt saknar koll! Uppgången i Sverige för spanska ligan beror på två saker det har spelats i en gratis kanal och sen kom Zlatan dit. I Sverige är PL störst och därefter serie A, många svenskar har favoritlag i Italien endast småbarn håller på Barca. canal-plus är ute på hal is, som vanligt.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.