Sportspegeln - dubbelt upp 2011

Från och med den 2 januari 2011 får SVTs sportpublik dubbla upplagor av Sportspegeln på söndagar. SVT-sporten anslår nu en offensiv och vill vara först med nyheterna.

Det första programmet sänds 19-19.30 i SVT1 och den andra sänds på klassisk "Spegeltid" 20.30-21.00 i SVT24.

- Med 19-sändningen kommer vi ut tidigare med sportnyheterna. Det blir en sändning med livekänsla och snabba ryck. I den senare upplagan finns möjlighet för reflektion, uppföljning och komplettering. Reportagen som alltid varit lite av Sportspegelns signum kommer att förekomma i båda sändningarna, säger Per Yng, chef för SVT Sport.

Magasinet firar även 50 år den 6 januari och det blir en spciell sändning på trettondagen.

- Det är därför vi passar på att fräscha upp den här 50-åringen. Vi gör Sportspegeln i dubbel upplaga på söndagar.

- Vi vill komma ut med nyheter tidigare, vi vill vara först och det blir vi med den här förändringen. Licensbetalarna får mer för pengarna, säger Yng.

Nu blir det två sändningar av olika karaktär. Först en nyhetssändning och senare ett program av mera reflekterande karaktär. Totalt en timme med sport varje söndag

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.