Allsvenskan startar egna TV-sändningar

I en unik satsning ska de allsvenska fotbollslagen börja producera egna TV-program. Klubb-tv är namnet på projektet och blir möjligt tack vare ett samarbete mellan ett flertal aktörer och tar riktig fart under 2011.

- Det här är ett i idrottsvärlden unikt projekt. Vi är stolta och glada kring samarbetet med TV4-Gruppen och Svenska Spel, säger Tommy Theorin, generalsekreterare i Svensk Elitfotboll.

TV4 får nyhetsbilder

Klubb-tv innebär även att TV4-Gruppen och Svenska Spel får exklusivt tv-material och tillgänglighet till de allsvenska klubbarna.

- Det här ger oss nya möjligheter att fördjupa samarbetet med svensk fotboll och förbättra bevakningen av klubbfotbollen, såväl på våra sajter som i våra sportkanaler, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen.

Konceptet är framtaget av Svenska Fotbollsförbundet, TV4-Gruppen, Svensk Elitfotboll och Svenska Spel tillsammans med produktionsbolaget Onside.

Utvecklingen av rörlig bild är för närvarade snabb, framförallt på webben och bland klubbarna har det funnits önskemål om en satsning i ett par år. Nu får de chans att hänga med i utvecklingen. Projektet innebär att studio med teknik ska finnas hos samtliga allsvenska lag.

Klubbarnas egna magasin

Klubbarna kan göra egna intervjuer med spelare och tränare samt producera magasinsprogram. Redan i dag förekommer sändningar både via nätet och lokal-tv och består av livesända chatt-forum och studiointervjuer inför och mellan matcherna. Nu får fler klubbarna betydligt bättre möjligheter.

Svenska Spel har ett finger med i spelet och sponsringschef Johan Lindvall säger:

- Klubb-tv är en stor satsning för de allsvenska klubbarna och det känns logiskt och viktigt för oss som huvudsponsor att vara med och utveckla detta.
Dvs, han hoppas på ett större intresse och därmed fler som vill tippa eller spela i någon form.

peking (inte verifierad)

fre, 2010-11-19 12:29

1. ...

Kan inte klubbarna få ta hand om match sändningar då också.. Så man slipper tv4s våldtäkts försök på svensk fotboll..

Anonymous (inte verifierad)

fre, 2010-11-26 03:04

2. Tv4 + Onside, kan bara bli en

Tv4 + Onside, kan bara bli en katastrof.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Internationella friidrottsförbundet (WA) har beslutat att ge Lidingöloppet en Världsarvsplakett (World Athletics Heritage Plaque). Det är en av de finaste utmärkelserna som ett idrottsarrangemang kan få och bekräftar loppets historiska betydelse. Plaketten ges till personer, händelser, arenor, lopp och andra företeelser som utmärker sig som historiskt viktiga för utvecklingen av den internationella friidrottsrörelsen.

– Lidingöloppet är känt som världens största terränglopp. Dess historia och arv förtjänar en Världsarvsplakett inom friidrotten, säger Sebastian Coe, ordförande för Internationella friidrottsförbundet (WA).

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsklubben Häcken kan inte klaga på tillvaron. Sådan kraftig medvind som klubben har.  Senast - trogna partnern, Stadium, tar klivet upp och blir premiumpartner till klubben. Fram till 2025 ligger fokuset på det gemensamma hållbarhetsarbetet för en minskad ojämlikhet och en god hälsa för fler ungdomar – så väl fysiskt som psykiskt. 

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Han började som sportreferent hemma i Kalmar på 80-talet. Idag är han mångmiljonär och en av de främsta innovatörerna i Europa för sändning av sport i TV. Och han ger sig inte. Han ser nya affärsmöjligheter ideligen. 

Jonas Persson är en auktoritet på TV-marknaden sedan han 1994 grundade IEC in Sports som växte till en verksamhet med tv-rättigheter över hela världen.  

Nu expanderar båda hans nya bolag, Commercial Sports Media och Sportway . 

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.