Nordea Tour satsar på egna TV-program

Louise Permelin, vd för Svenska Golftourerna AB värnar om golf i TV. Därför ska tio tävlingar från Nordea Tour visas på Viasat Golf, Eurosport och golf.se.

Nordea Tour, den svenska proffstouren i golf, gör en satsning på TV med ett nytt produktionsteam och nya kanaler för sändning.

Slussas ut i världen

Den svensk inhemska touren är en språngbräda ut i proffsvärlden. Många svenska världsstjärnor, såsom Annika Sörenstam, Anna Nordqvist, Robert Karlsson och Henrik Stenson, har börjat sina karriärer på den tour som arrangeras av Svenska Golftourerna AB och ägs av Svenska Golfförbundet och PGA of Sweden.

Förra året visades sammandrag från tio Nordea Tour-tävlingar på Viasat Golf. Under 2011 blir det lika många och nu kommer tävlingarna att visas även i Eurosport och på Golf.se, i det sistnämnda fallet i nedkortad version. Bakom produktionen står PR-företaget Kraftfull Kommunikation AB och Fagerlund Media samt produktionsbolaget 2AM.

Ambitionen är att skapa spännande sändningar med en blandning av tävling och reportage om spelarprofiler och arrangörsklubbarna. 

Premiär i månadsskiftet

- Det känns fantastiskt att vi får möjlighet att visa upp morgondagens stjärnor för en bredare publik, dessutom med ett nytt team som har kommit in med ett kreativt tänk kring hur tävlingarna ska presenteras, säger Louise Permelin, vd för Svenska Golftourerna AB.

- Det är inspirerande att få vara med och lyfta svensk tävlingsgolf i TV. Det är också en viktig sten i att bygga varumärket golf i Sverige hos nya målgrupper. Vi siktar på sändningar med högt tempo och många färgstarka människor, säger Thomas Björn, Kraftfull Kommunikation AB.

Första sändningen kommer från Peab PGA Grand Opening på PGA of Sweden National i Bara utanför Malmö, 29 april-1 maj. Tävlingen sänds en vecka senare i Viasat Golf och på Golf.se, och därefter även i Eurosport.

Sista produktionen blir från finalen, Nordea Tour Championship by Fredrik Jacobson på nyöppnade Vallda Golf & Country Club, strax söder om Göteborg, 30 september-2 oktober.

Anonymous (inte verifierad)

tors, 2011-04-21 09:38

1. Vadå bjuda..

Viasat Golf är en betalkanal som gjort att bara redan "frälsat" ser på golf

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

Svenska Bandyförbundet har tagit beslutet att Västerås, och inte Uppsala, blir värdstad för SM-finalerna i bandy 2024. Den 15–16 mars  ska dam-, herr- och ungdomsfinalerna avgöras i ABB Arena Syd som är Sveriges största inomhusarena för bandy.

I Uppsala har man svårt att svälja förtreten. Uppgifter gör gällande att kommunen och näringslivet förlorar 25 miljoner på det uteblivna arrangemanget. Ett faktum som smärtar ännu mer då kommunen investerade 5,1 miljoner i evenemanget i fjol.

Far och son Andersson, Dennis och Fredrik, har i dag all anledning att jubla. I beslut i Högsta Förvaltningsdomstolen slås fast att ungdomsturneringar, typ Gothia Cup, fotboll och Partille Cup, handboll, inte ska erlägga resegarantiavgifter. Dennis och Fredrik kan jobba vidare som tidigare – precis som alla andra arrangörer av cuper och turneringar för idrottens unga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen