Cykel får eget TV-magasin

Cykelsporten växer i alla dess delar. Från motion till elit, från Sverige til Europa och som en följd lanserar nu Eurosport cykelmagasinet ”Home of Cycling” som produceras tillsammans med Stampen Sports Media.
Vem är bättre lämpad än Robert Vacchi att bli programledare för ett speciellt cykelmagasin som ska produceras av Eurosport tillsammans med Stampen.

 

Eurosports cykelnestor Roberto Vacchi blir programledare och premiären sker den 6 maj på Eurosport och blir sedan tillgängligt dagen efter sändning på eurosport.se. Det innebär en start tre dagar innan årets Giro d’Italia.

Efterlängtat

Magasinet är en samproduktion tillsammans med Stampen Sports Media, med sammanlagt 15 timslånga program som sänds tisdagar från maj till september. Programledare är Roberto Vacchi som har kommenterat cykel på Eurosport sedan 1993.

- Det här är någonting vi har pratat länge om. Att det skulle vara häftigt att få göra någonting om cykling, att få analysera mer, ge lite tips till cyklister och att vi får bevaka våra nordiska cyklister mer ingående med ett eget program. Det känns väldigt, väldigt kul att alla inblandade i det här projektet har lyckats att få igenom det, så att vi verkligen får uppleva det, säger Roberto Vacchi till eurosport.se.

”Home of Cycling” kommer bjuda på nyheter, reportage och analyser från cykelvärlden och dess största lopp Tour de France, Giro d’Italia och Vuelta a España. I varje program presenteras en nordisk cykelprofil, där tittarna under säsongen bland annat får träffa världsettan Emma Johansson och Fredrik Kessiakoff. 

Utökar samarbetet

I premiäravsnittet 6 maj är det givetvis fokus på Giro d’Italia – cykelårets första stora Grand Tour – som inleds i Dublin 9 maj där våra inbjudna gäster delar med sig av sina tips inför årets Giro.  

 - Vi har sett att det funnits både tittarunderlag och efterfrågan från sponsorer att göra något mera kring cykling. Vi sänder under året nästan 500 timmar cykel från Giro d’Italia, Tour de France och runt 40 andra tävlingar och etapplopp. Våra exklusiva sändningar har många trogna och engagerade tittare, säger Dennis Andersson, VD för Eurosport i Norden.

Stampen Sports Media har sedan tidigare ett samarbete med Eurosport och nu utvecklas samproduktionen.

- Förutom publicering på eurosport.se kommer klipp från showen att delas med andra medier inom Stampen Media Group och PlayAd-nätverket,  säger Mathias Resare, Stampen Sports Media.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen