Glenns 37:e år som fotbollsexpert

Nent Group passar på att har förlänga avtalen med inte mindre än fyra av sina populära fotbollsexperter.Bojan Djordjic, Johanna Frisk, Erik Niva och Glenn Strömberg har samtliga skrivit på nya långa kontrakt som betyder att de kommer bidra till Viaplays fotbollssändningar under flera år framöver.

– Det var ett av de enklaste besluten i hela mitt liv, säger Glenn Strömberg.

Första gången Glenn Strömberg kommenterade fotboll i tv var 1994. Sedan dess har han behållit sin position som landets kanske mest uppskattade fotbollsexpert. Strömberg var en stor prestigevärvning när han kom till NENT Group 2009, och nu förlänger han sitt kontrakt ännu en gång.

– Jag har trivts makalöst bra de här åren, med rättigheterna och kollegerna. Då vi ofta är on-site hamnar vi i olika situationer, och då gäller det att vara tajta, säger Glenn som går in på sitt 37:e år som fotbollsexpert.

Strömbergs syn på expertrollen har inte förändrats nämnvärt under åren.

– Det är fortfarande matchen och bilden som styr, men med den skillnaden att jag idag tillåter mig själv att uttrycka mer känslor. Matcherna går så mycket fortare numera, adrenalinet är högre och du rycks med på ett annat sätt och jag gillar verkligen att leva ut det.

Grymt roliga rättigheter

Johanna Frisk kom från Radiosporten 2020, och nu har hon skrivit på ett nytt flerårigt kontrakt med NENT Group.

– Jag har verkligen haft en kanontid här. Alla professionella och ambitiösa kolleger gör det här till bästa stället att utvecklas på.

Frisk har under den korta tiden hunnit att sätta sin prägel på Viaplays bevakning av de bästa lagen och spelarna.

– När det gäller engelsk fotboll har vi ju allt och nu adderar vi dessutom herrlandslagets landskamper och damernas VM 2023. Det är grymt roliga rättigheter att jobba med.

Bojan Djordjic har aldrig försökt dölja sitt känslomässiga engagemang för fotboll, och alltid låtit hjärtat vara med i sina analyser.

– Att våga vara sig själv är otroligt betydelsefullt i en värld som präglas av negativitet, och att nå ut i stugorna med sina åsikter är det viktigaste för en fotbollsexpert. När publiken märker att man alltid säger vad man tycker och tänker får du acceptans oavsett dina åsikter om VAR eller Liverpool.

Nu skriver Djordjic på ett nytt flerårigt kontrakt med Nent Group. Samtidigt återvänder han till Brommapojkarna, där han ska individuellt träna spelare från klubbens P16-P19. Bojan fick sin fotbollsfostran i BP innan han som 17-åring flyttade till  Manchester United.

– Viktigaste anledningen till att jag förlänger är att jag brinner, annars hade jag aldrig kunnat sätta min signatur på det papperet. Har man ingen drivkraft blir det inte bra i längden. Att få så pass mycket förtroende och trygghet ger mig ännu större möjlighet att utvecklas.

"Ärligt, en enorm ära"

I Premier League-studion har Djordjic ofta sällskap av Sportbladets Erik Niva, som under flera år röstats fram till Sveriges främsta sportjournalist alla kategorier. 2020 vann Niva Kristallen som årets tv-personlighet för sina insatser i Viaplays studio, där han fortsätter flytta fram positionerna för vad fotbollsbevakning kan innehålla och betyda.

–  För egen del kommer jag alltid att vara tacksam mot Lars-Gunnar Björklund och Tipsextra, eftersom deras sändningar gav mig mitt fotbollsintresse och i förlängningen mitt yrkesliv. Att få göra en enda sändning i deras hjulspår var därför en enorm ära. Att sedan få möjligheten att fortsätta i 15 år är så stort att det faktiskt är svårgreppbart, säger Erik Niva.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Allt talar för att Falun får arrangera VM 2027. Det kan få till följd att Vasaloppet 2027 avgörs först den 14 mars, vilket skulle vara det näst senaste tävlingsdatumet genom tiderna:

— Om det är så att vi behöver flytta Vasaloppet tidsmässigt måste fatta vårt beslut i väldigt god tid, säger Vasaloppets vd Johan Eriksson.

Det kan bli en andra gåg som skidspåren i dalaskogarna kolliderar. VM i Falun och Vasaloppet i Mora,

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.